Walking Month. Noi recorduri de participare şi două taxiuri comunitare pentru clujeni

Foto: Dan Bodea

Pornit cu dorința de a ajuta singurul serviciu de taxi comunitar din Cluj să-și acopere cheltuielile pentru un an, concursul caritabil Walking Month organizat de Betfair Romania Development încheie ediția 2017 cu un bilanț spectaculos. Donațiile participanților au permis nu doar atingerea scopului propus, ci chiar achiziționarea unui al doilea autovehicul, care va servi aceluiași scop: transport gratuit pentru persoanele care nu pot umbla.

Noua mașină Beard Mobile, de capacitate mai mare decât cea existentă, este în curs de înmatriculare și va circula pe străzile Clujului începând de luna viitoare. Beard Mobile poate fi chemat printr-un apel la numărul 0720.291.465, cu minim 24 de ore înainte de cursă.

Ambele mașini au adaptări specifice pentru transportul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, donațiile participanților au acoperit și costul a două elevatoare, pentru a facilita transportul pe scări a beneficiarilor imobilizați în scaun cu rotile, care până acum erau de multe ori duși în brațe de voluntarii Beard Brothers, cei care au înființat serviciul gratuit Beard Mobile.

Mașina cumpărată din donațiile participanților Walking Month este de capacitate mai mare și are adaptări speciale pentru transportul persoanelor cu dizabilități/ Foto: Dan Bodea

Citiţi şi: 

Walking Month, concurs de mers pe jos pentru a sprijini Beard Mobilul 

Peste 1.700 de clujeni participă la concursul caritabil de mers pe jos Walking Month

Recorduri

Toate acestea au fost posibile după ce ediția din acest an Walking Month a generat un nou record de mobilizare: 1.741 de persoane au plătit taxa de înscriere, care a reprezentat o donație directă către Beard Brothers. Mulți dintre participanți au ales să facă donații suplimentare, astfel încât suma finală donată s-a ridicat la 146.520 de lei.  

„Concursul Walking Month este acel gen de inițiativă din care toată lumea câștigă! Participanții deprind un stil de viață mai activ, benefic pentru propria lor sănătate. Donațiile lor ne ajută să rezolvăm o problemă reală din comunitate: în următorul an, tot mai multe persoane care nu pot merge singure vor avea posibilitatea de a se deplasa, gratuit, către școli, spitale sau familie. Orașul întreg primește o gură de oxigen: mai puține mașini pe străzi, mai puțină aglomerație și poluare. Dacă distanța parcursă în timpul Walking Month s‑ar fi parcurs cu mașina, ar fi fost nevoie de peste 30.000 de litri de benzină!”, spune Andreea Misarăș, coordonatoarea campaniei din partea Betfair Romania Development.

Concurenții au format 446 de echipe, care timp de o lună au încercat să umble cât mai mult pe jos. A fost o mobilizare exemplară în rândul a zeci de companii din Cluj care au avut chiar și câte 20 de echipe înscrise în competiție. Lor li s-au alăturat clujeni de toate vârstele și toate profesiile, dar și oameni din Oradea, Brașov, Bistrița, Satu Mare, București sau Târgu Mureș.

“Walking Month este proiectul nostru de suflet. Ne bucură faptul că dintr-un proiect intern care a fost dezvoltat acum şapte ani, am reuşit în doar trei ani, să îl creştem la nivel de comunitate. Fiecare pas al nostru înseamnă încă o faptă bună, înseamnă încă un lucru bun adus în comunitatea noastră. Anul acesta cu toţii am mers pentru a asigura funcţionarea Beard Mobile-ulului pentru cel puţin un an de zile. Eu spun că ne-am atins scopul şi mai mult decât atât. Multe aplauze pentru toată lumea!”, a mai spus Andreea. 

Câştigătorii ediţiei

Cei mai activi dintre ei au fost răsplătiți cu premii de către organizatori și partenerii concursului.

Foto: Dan Bodea

În categoria profesioniști, pe locul I s-a clasat echipa Skywalkers, cu 4.211.124 de pași făcuți în perioada competiției, urmată de echipele BG Soft și FlowerS Power. În categoria amatori, pe locul I s-a clasat echipa Ultrarunners, cu 3.262.759 de pași, urmată de echipele Tarahumara și Non-Stop.

Concursul a fost unul pe echipe, însă pentru un plus de motivare în acest an au fost răsplătiți și cei care au făcut, individual, cel mai mare număr de pași: în categoria profesioniști, Cătălin Aron-Vîrtic din echipa Happy Walkers a realizat un număr total de 2.046.273 de pași, iar în categoria amatori, Livia Szigyarto din echipa Non-Stop a reușit performanța de a face singură 1.357.022 în timpul Walking Month.

Clasamentul complet poate fi vizualizat AICI. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Walking Month™ este o inițiativă caritabilă a Betfair Romania Development. Ediția 2017 a fost organizată în sprijinul Beard Brothers, pentru Beard Mobile, serviciul de transport gratuit al persoanelor care nu se pot deplasa singure.

Postaţi un comentariu