Vizita premierului de la Chișinău la Washington. SUA se angajează să apere Republica Moldova

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a declarat, la Washington, într-un briefing de presă comun cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, că Rusia a efectuat presiuni asupra Republicii Moldova, pe fondul provocărilordin Ucraina, transmite 24h.md.

“Constat cu regret că Rusia a făcut presiuni asupra Republicii Moldova pe fondul provocărilor din Ucraina. Este vorba despre sursele lor de energie și capacitatea de a efectua schimburi comerciale. Dar ne-am angajat ferm să susținem calea de dezvoltare pe care cetățenii și Guvernul Republicii Moldova au ales să o urmeze”, a declarat John Kerry. La rându lsău, Iurie Leancă a exprimat îngrijorările Chișinăului în legătură cu situația din Ucraina.

“Suntem profund îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina. În Republica Moldova, din păcate, din prima zi a independenței, au existat mișcări secesioniste și știm exact ce înseamnă separatismul. Din păcate, încă nu am fost în stare să găsim o soluție potrivită. Așadar, ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o reamintire pentru noi în primul rând, dar arată și arată prietenilor noștri că trebuie să facem mult mai mult pentru a soluționa această criză pentru că, dacă nu este rezolvată la timp, va deveni foarte contagioasă’, a declarat Leancă.

Postaţi un comentariu