Vine o primăvară ploioasă

De sâmbătă începe primăvara calendaristică. Potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ea se va carcateriza prin temperaturi normale perioadei şi un excedent de precipitaţii.  Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna mai. Astfel:

 

MARTIE

 

Valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând regiunile sud-estice precum şi, local, cele sudice şi vestice, unde se vor situa peste normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.

 

APRILIE

 

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sudice, local, se vor situa sub aceste medii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general excedentare, exceptând arii restrânse din sud şi est, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

 

MAI

 

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în vestul şi sud-estul ţării şi se vor situa, în general, sub aceste medii în restul teritoriului.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

Postaţi un comentariu