Vila „Casa Albă” s-a vândut. Ce mai e pe lista?

„Casa Albă” va deveni un centru de Privat Banking al Băncii Transilvania
eepurl.com

Banca Transilvania este noul proprietar al vilei „Casa Albă” din Cluj. Fostul proprietar, lanțul hotelier Unita Turism, a vândut proprietatea cu 900.000 de euro, potrivit lui Josef Goschy, omul de afaceri care deține lanțul hotelier.

„Am înţeles că banca vrea să facă altceva cu vila, nu va rămâne hotel”, a spus Goschy, citat de Mediafax. Surse apropiate tranzacției au declarat pentru că banca nu a dorit să păstreze și mobilierul, în schimb a insistat să rămână instalațiile de aer condiționat.

Aflată pe un teren de 2.700 de metri pătraţi, într-una dintre cele mai bune zone rezidențiale din Cluj, Casa Albă are nouă camere duble, un restaurant cu 60 de locuri, bar şi o terasă cu 40 de locuri.

Goschy a mai spus că a scos la vânzare şi hotelul Sport din Cluj, cu şase milioane de euro, dar nu are încă nicio ofertă. Și campingul din Făget este de vânzare, cu 2, 7 milioane de euro. Omul de afaceri spune că are nevoie de lichidități pentru a investi în modernizarea celorlalte hoteluri. „Dacă mai vând un singur hotel, din toate pe care le mai avem, mă opresc. Unul singur și atât, poate fi din Cluj sau de oriunde altundeva”, ne-a declarat Goschy.

Omul de afaceri a mai vândut în decembrie 2012, cu 1, 7 milioane de euro, hotelul Transilvania pe care îl deţinea în Alba Iulia unor oameni de afaceri locali, fraţii David şi Marcel Florea.

Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are acum 24 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind unul dintre cele mai mari trei lanţuri hoteliere din România.

Postaţi un comentariu