Viceprimarul Horváth Anna, lăsată în libertate de către procurorii DNA după două ore de audieri

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horváth Anna, audiată de către procurorii DNA, luni seară, într-un dosar care vizează suspiciuni privind modul de finanţare a campaniei acesteia pentru alegerile locale a fost lăsată în libertate după aproximativ două ore de audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj. Anterior audierilor de la sediul DNA, procurorii direcției au petrecut mai bine de opt ore în biroul pe care Horvath Anna îl are la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca

După mai bine de două ore în care a fost audiată de către procurorii DNA într-un dosar care vizează suspiciuni asupra modului de finanţare a campaniei electorale a UDMR Cluj pentru alegerile locale din iunie 2015, fostul candidat al uniunii, actualmente viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost lăsată să plece acasă.

Aceasta a ieşit din sediul DNA Cluj alături de avocatul său, fără însă a da declaraţii referitoare la dosar.

„Pentru bunul mers al anchetei şi cercetării penale nu dau declaraţii despre dosar”, a declarat Horvath Anna, după care a plecat  acasă.

Horváth Anna a fost ridicată de către procurorii DNA şi dusă la audieri, luni seară, după mai mult de şapte ore de percheziţii la sediul Primăriei, de unde au fost ridicate mai multe cutii cu documente.

Procurorii au făcut percheziţii şi la locuinţa viceprimarului, precum şi la sediul UMDR Cluj.

Horváth Anna declara, luni la prânz, că percheziţiile DNA au legătură cu finanţarea campaniei sale electorale la Primăria Cluj, la alegerile din luna iunie.

”Este o anchetă în curs de cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale la care am candidat pentru Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea campaniei şi activitatea mea administrativă şi din cadrul instituţiei. Acum, în acest moment, nu am nicio calitate în acest dosar. Se fac demersuri”, spunea Horváth Anna.

De la locuinţa viceprimarului procurorii au ridicat mai multe documente şi agende personale şi au verificat şi calculatorul acesteia.

DNA anunţa că anchetatorii fac cercetări cu privire la infracţiuni de corupţie ce ar fi fost comise în perioada 2014 -2016.

Horváth Anna a candidat la alegerile locale din 5 iunie pentru Primăria Cluj-Napoca din partea UDMR.

Postaţi un comentariu