Viceprimarul Horvath Anna, cercetat pentru fapte de corupție, va demisiona din funcție

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, a anunțat joi că va demisiona din funcția publică, ea fiind în concediu fără plată după ce DNA a deschis un dosar în care este cercetată sub control judiciar pentru fapte de corupție.

Horvath a declarat joi că demisionează din funcția de viceprimar al orașului, că va continua să lupte pentru a i se face dreptate dar și că își va păstra atât funcția de cosilier local, câtt și cea de vicepreședinte executiv al UDMR.

„S-au împlinit cinci luni de când sunt sub control judiciar şi s-a instituit interdicţia de a-mi exercita funcţia de viceprimar. În aceste luni am fost în concediu fără plată, nu am avut niciun venit. Sunt o persoană activă iar interdicţia care mi se impune, şi care nu are nicio limită juridică în timp, mă conduce la decizia de a nu putea continua. În prima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca îmi voi înainta demisia din funcţia de viceprimar. Mi-am făcut datoria şi mi-am exercitat atribuţiile aşa cum am jurat, respectând Constituţia şi legile ţării în beneficiul clujenilor. Nu îmi rămâne decât să mă lupt în justiţie pentru a-mi găsi dreptatea”, a declarat Horvath.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că o susține în continuare pe Horvath, fiind de părere că nu există motive pentru care aceasta să nu fie lăsată să își continue munca.

„Sunt convins că procurorul poate prelungi interdicţia fără nicio limită. Susţin demisia lui Horvath Anna, care a fost un viceprimar extraordinar de bun, un lider al comunităţii locale, a servit cu cinste binele public. Dacă procurorul ar fi avut dovezi solide am fi depăşit această fază. Interdicţia de a se întoarce înseamnă discreditarea Annei Horvath. După şedinţa Consiliului Local, când demisia va fi înregistrată, i-am propus Annei Horvath să ocupe funcţia de vicepreşedinte executiv al UDMR pentru relaţia cu autorităţile locale, care este una vacantă. Avem nevoie de un om care cunoaşte segmentul administraţiei locale, înţelege problemele comunităţilor locale. Va fi un ajutor real pentru proiectele legislative pe care vom încerca să le depunem pentru a amenda legislaţia care dirijează activitatea administraţiei locale”, a spus Kelemen.

Horvath Anna a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului începând cu anul 2012.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în care este acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.

De asemenea, la sfârşitul lunii februarie, Agenţia Naţională de Integritate a cerut DNA Cluj să o cerceteze pe Horvath Anna pentru conflict de interese, deoarece în perioada exercitării mandatului de viceprimar al Clujului a participat la şedinţa Consiliului Local în care s-au alocat bani pentru o asociaţie în cadrul căreia aceasta este preşedinte şi pentru o universitate unde a fost cadru didactic.

Postaţi un comentariu