Viceprimarul Gheorghe Şurubaru: Toate evenimentele programate în Sala Polivalentă se vor desfășura așa cum era programat

Foto: Dan Bodea

Comisia tehnică de anchetă a incidentului produs la meciul de baschet de sâmbătă, când a un copil a căzut în gol aproape patru metri de la o tribună, cercetează documentele, dotările şi aparatura de la Sala Polivalentă pentru a vedea cine se face responsabil de acest accident.

Comisia este condusă de viceprimarul Gheorghe Şurubaru, iar din componenţa acestei fac parte şi alţi reprezentanţi ai mai multor direcţii şi servicii din cadrul primăriei.

gheorghe surubaru„Ne interesează să găsim soluția pentru a rezolva acest aspect. Cercetările și verificările vor mai dura. Nu știu cât. O zi, două, poate trei. Am cerut să vedem tribuna și acel spațiu creat pentru a stabili cauza. Toate evenimente programate în sală se vor desfășura așa cum era programat. În cel mai rău căz, până rezolvăm problema, izolăm acea zonă. Constructorul, atunci când a făcut predarea, spune că tribuna era în stare bună și nu exista acel gol. Tribuna este manevrată de către administratorul Sălii Polivalente. Ei o închid, o deschid și se predă organizatorului, care are obligația de a se asigura că totul se desfășoară în condiții normale”, a declarat viceprimarul Gheorghe Şurubaru, la câteva ore după ce comisia şi-a început activitatea de verificare la Polivalentă.

Pe de altă parte şi directorul Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu spune că toată documentaţi a fost pusă la dispoziţia comisiei care singură în măsură să stabilească cine se face responsabil de acest accident. „Îmi exprim tot regretul pentru evenimentul care s-a întâmplat la Sala Polivalentă. Momentan tot ce pot să vă spun este că s-a întrunit acea comisie tehnică de la primărie, sunt implicaţi toţi factorii care au tangenţă, aici mă refer la constructor, la furnizorul de echipamente, Direcţia Tehnică din primărie şi Sala Polivalentă, suntem toţi reprezentaţi în această comisie. Comisia încă nu a ajuns la un punct de vedere oficial şi atunci când se va ajunge fiţi siguri că se va comunica. Legea este lege, eu nu sunt un expert în lege şi nu sunt aici să dau verdicte, tot ce pot să vă spun este că noi trebuie să ne asigurăm ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată. Momentan ceea ce analizăm este cauza care a dus la acest eveniment şi ce putem să eliminăm. Toate documentele care le avem, toată corespondenţa care o avem purtată cu toţi, aici mă refer de la furnizorii de echipamente, la firma constructoare, a fost pusă la dispoziţie la comisie şi repet se va lua o decizie şi vom şti exact la momentul oportun. A existat o aproblemă acolo, nu spun că nu, dar comisia va stabili care e cauza pentru care s-a format acea gaură acolo. Ne vom asigura că toate evenimentele care au fost programate la Sala Polivalentă vor fi derulate în condiţii de optimă securitate şi îi asigur pe cei care şi-au cumpărat bilete la aceste evenimente ca aşa va şi fi. Sala Polivalentă are toate avizele necesare de funcţionare, are avizul ISU, cel sanitar, nu există nici o problemă în avizarea sălii. Tot ce pot să vă spun este ca Sala Polivalentă nu este organizatorul acestui eveniment, ea doar găzduieşte aceste evenimente şi are contracte de închiriere cu toţi organizatorii”, a declarat Rusu.

Claudia Romitan, Radu Hângănuţ

Postaţi un comentariu