Vicepremierul Vasile Dâncu, la Alba Iulia: În 2016 vom încerca să repornim motoarele României

Foto: Alba24.ro

Vicepremierul Vasile Dâncu, prezent la manifestările dedicate Zilei Naționale la Alba Iulia, a declarat că 2016 va fi un an important pentru România, în care se va încerca realizarea unui nou proiect ce ține de dezvoltarea socială și economică a țării.

Potrivit Agerpres, vicepremierul a spus că vine des la Alba Iulia, menționând că acum a venit pentru a transmite un mesaj din partea premierului Dacian Cioloș. „Am venit, din partea Guvernului României, să transmit un mesaj din partea premierului Dacian Cioloș. Cred că este un an important pentru România anul care vine, un an în care încercăm să repornim motoarele României. Am venit aici să transmit un mesaj de încredere, un mesaj pentru a reface ceea ce până acum n-am reușit să facem. (…) clasa politică are un foarte important proiect, proiectul unirii românilor, de aceea întotdeauna Alba Iulia este specială pentru asta”, a declarat vicepremierul.

Vasile Dâncu și-a manifestat speranța ca anul 2016 va fi unul în care românii vor fi uniți, indiferent de locul în care trăiesc acum. „Încercăm ca anul acesta să adăugăm un nou proiect, un proiect care ține de pornirea dezvoltării sociale și economice a României, care, alături de proiectul Unirii, să poată să unească Româniile care deja sunt mai multe în lume — avem o Românie înăuntru, avem o Românie în jurul granițelor și avem și o a treia Românie, în afara țării, în diaspora. Încercăm ca anul acesta să construim un proiect, un proiect integrat, un proiect care să fie continuat după aceea, după alegerile din 2016, de cei care vor fi aleși în mod legitim ca să conducă România, și pentru asta le cerem oamenilor să-și asume responsabilități, să accepte schimbarea, să accepte faptul că România are nevoie în acest moment de un suflu nou și are nevoie de consens”, a declarat Vasile Dâncu.

Vicepremierul a spus că el crede că anul viitor va fi unul al consensului. „Sub semnul lui 1 Decembrie, al Unirii, cred că vom reuși împreună cu clasa politică, împreună cu cetățenii, într-un dialog civic, să construim un nou proiect pentru România. Aceasta este ambiția noastră, și este gândul nostru de 1 Decembrie, și cred că prin asta suntem la unison cu oamenii care își doresc același lucru de la un nou guvern și poate că doresc chiar o repornire a motoarelor României din toate punctele de vedere”, a afirmat Vasile Dâncu la Alba Iulia.

Postaţi un comentariu