USAMV a lansat prima platformă on-line de consultanță agricolă

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a lansat recent la București AGRIM, prima platformă de consultanță agricolă din România. Platforma este gratuită și poate fi folosită de orice fermier care dorește sfaturi și consultanță din partea experților reprezentanți de profesori ai universități, reprezentanți ai mediului de afaceri dar și specialiști din companii de stat.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca, prin Facultatea de Agricultură, a lansat în 1 martie, la București, prima platformă on-line de consultanță agricolă din România specializată pe managementul integrat al inputurilor agricole: www.agrim.ro Platforma AGRIM promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre diactice – din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu rol de consultanți. Astfel, AGRIM mediază colaborarea dintre aceștia pentru a susține creșterea economică, inovația și productivitatea sectorului agricol românesc.

„Platforma este adresată tuturor fermierilor care au întrebări punctuale pentru consultanții noștri. Ei pot să își adreseze întrebările sau pot vedea răspunsurile date deja pentru întrebările adresate anterior. De asemenea, fermierii își pot face un cont cu care să acceseze platforma și chiar să discute cu experții noștri în timp real”, a explicat Giorgiana Cătunescu, membră a echipei care a realizat platforma.

Platforma este operațională începând cu noiembrie 2016. Înscrierea se face realizând un cont online pentru care sunt necesare date de contact precum numele, prenumele, o adresă de mail, ocupația sau domeniul de interes.

„Când sunt membri, pot beneficia de serviciile de consultanță în mod gratuit. Pe viitor vom avea parteneri media, astfel că membrii vor avea parte și de expunere în presă, dar și acces la materiale din servicii de specialitate. Vorbim despre oameni cu expertiză în domeniu la care începând cu luna noiembrie poate apela orice fermier din România”, mai spune reprezentanta USAMV.

Scopul AGRIM este de a ajuta fermierii români în alegerea inputurilor de calitate înaltă (semințe și material biologic, fertilizanți, produse de tratamente fito-sanitare) potrivite nevoilor lor. Astfel, AGRIM promovează cele mai bune practici agricole actuale în funcție de obiectivele economice ale fermierilor, de adaptarea la condițiile climatice, de noutățile aduse de către furnizorii de inputuri. Platforma AGRIM include o bază de date cu principalii furnizori de inputuri agricole de pe piața românească, un forum pentru acordarea de consultanță on-line pe domeniile de competență ale cadrelor didactice din Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca.

Platforma AGRIM funcționează și ca un instrument de studiu al studenților de la facultățile de agricultură din țară prin bagajul de informații din tot spectrul inputurilor agricole și prin liberul acces la informațiile din sectorul forum.

Citiți și: USAMV Cluj a inaugurat un centru de cercetări horticole de peste 60 de milioane de lei

Distribuie:

Postaţi un comentariu