Efectul UDMR: 80% din angajaţii de la Roşia Montană au fost trimişi în şomaj

Aproape 400 din cei aproximativ 500 de angajaţi ai companiei miniere Roşia Montană Gold Corporation au intrat în şomaj tehnic, din 1 martie, societatea luând măsura de a-şi reduce activitatea din cauza întârzierilor în procedura de evaluare şi autorizare a proiectului minier.

Purtătorul de cuvânt al companiei Roşia Montană Gold Corporation, Cătălin Hosu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că 392 din cei aproximativ 500 de angajaţi ai companiei, reprezentând circa 80 la sută, au fost trimişi în şomaj tehnic începând din 1 martie.

„RMGC confirmă reducerea activităţii companiei, prin intrarea în şomaj tehnic a 392 de angajaţi, ca urmare a întârzierilor repetate în procedura de evaluare şi autorizare a proiectului minier de la Roşia Montană. Ne dorim ca această situaţie să fie temporară şi ca evaluarea proiectului minier să se încheie cât mai repede, pentru a putea construi cea mai modernă mină din România, care să respecte cele mai înalte standarde europene şi care să genereze mii de locuri de muncă şi bunăstare, atât în zona Roşiei Montană, cât şi pe plan naţional”, a spus Hosu.

Decizia companiei canadiene pare a avea legătură cu cooptarea UDMR la guvernare. Attila Korodi, propus pentru funcţia de ministru al Mediului, a declarat marţi, la audierea în comisiile parlamentare, că legislaţia din România nu permite continuarea procedurii de avizare a proiectului Roşia Montană, arătând totodată că nu susţine proiectul de modificare a Legii minelor.


Publicitate

Postaţi un comentariu