Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va construi un cămin nou în valoare de 30 de milioane de lei

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va construi un cămin nou cu o valoare estimată de aproximativ 30 de milioane de lei, investiție care va fi susținută de către Guverul României prin Compania Națională de Investiții.

„În urma ședinței de lucru organizată de Ministerul Educației Naționale, delegația UTCN a depus documentația necesară în vederea derulării acestui proiect, demersurile fiind începute în toamna anului trecut prin nota de fundamentare care a fost trimisă spre evaluare către minister. La baza solicitării a stat numărul de cereri de cazare și capacitatea existentă, Universitatea Tehnică înscriindu-se între cele 30 de universități care sunt eligibile pentru a primi această finanțare. Ministerul Educației Naționale va fi intermediar între universități și Compania Națională de Investiții  iar proiectul va fi unul similar la nivel național”, transmit reprezentanții UTCN.

Estimativ, la sfârșitul anului  2017, se va finaliza proiectul tehnic, urmând ca, începând cu 2018, să se recurgă la implementarea lui.

200 locuri noi de cazare

Conducerea UTCN a decis amplasarea acestui cămin în Complexul Observator, pe o suprafață de 600 mp și care va avea ca destinație camere pentru doctoranzi, tineri căsătoriți cadre didactice etc.  Căminul va avea 200 de locuri de cazare, cu camere de 2 și 3 paturi, dotări moderne și va fi o clădire NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), cu performanță energetică foarte ridicată ceea ce înseamnă consum de energie aproape egal cu zero.

În prezent , UTCN dispune de două campusuri amplasate în Complexul Observator și în Mărăști, care oferă anual studenților aproximativ 5.000 de locuri de cazare. Spațiile de cazare sunt modernizate și dispun de acces gratuit la internet, supraveghere video, săli de lectură, terenuri de sport, spălătorie cu tehnologie de ultimă generație și utilități adecvate.

Citiți și: „Untoldiștii” mulțumiți de căminele studențești, nemulțumiți de șantierul din oraș: „Sper să nu prindem lucrări pe celălalt sens de mers la Untold 2016”

Cazări cu gust amar, de ambele părți ale baricadei: „Am stat în mai multe cămine. Alte administratoare, aceeași atitudine. Sunt alese pe sprânceană”

Postaţi un comentariu