Undă verde pentru centura Floreşti-Mănăştur

Centura de Sud a Floreștiului
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis astăzi respingerea contestaţiei depusă de SC Civitas proiectare SRL privind licitaţia de atribuire a “Serviciilor de proiectare faza Proiect Tehnic aferente realizării obiectivului de investiţie„ Drumul de legătură varianta sud, comuna Floreşti”. Ca atare proiectarea viitoarei centuri poate începe.

“În baza prevederilor legale aplicabile,  Consiliul Naţional de Soluţionare a Constetaţiilor, decide: în temeiul art. 278 alin. (5) şi alin. (6) din OUG nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, respinge ca tardivă contestaţia formulată de SC Civitas Proiectare SRL în contradictoriu cu Comuna Floreşti şi dispune continuarea procedurii de atribuire. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare””, se arată în decizia CNSC

În perioada imediat următoare autorităţile din Floreşti vor lua legătura cu SC Luca Way pentru a se demara lucrările. La mijlocul lunii august UAT Floreşti a atribuit către SC Luka Way Bucureşti această licitaţie. Oferta câştigătoare este în valoare de 129.997 lei fără TVA, iar graficul de execuţie este de 6 luni.

La licitaţie au depus oferte şapte firme: SC ProCons Bucureşti: ofertă de preţ – 179.395 lei fără TVA, SC Luka Way Bucureşti: ofertă de preţ – 129.997 lei fără TVA,  SC Maxi Design Bucureşti: ofertă de preţ – 194.400 lei fără TVA, SC Civitas Proiectare Cluj-Napoca: ofertă de preţ – 97.680 lei fără TVA, N.V. Construct Cluj-Napoca: ofertă de preţ – 208.041, 10 lei fără TVA, Drumuri si Poduri Judeţene cluj: ofertă de preţ – 276.000 lei fără TVA şi SC Euro Drum Cluj-Napoca în asociere cu SC Drumex Cluj-Napoca; ofertă de preţ – 285.000 lei fără TVA. Toate firmele au propus un termen de execuţie de 6 luni.

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj Napoca ar urma să aibă 4, 3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1. Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea, afirmă că Centura va costa maxim 7 milioane de euro, dar că nu primeşte nici un ban de la Guvern pentru această lucrare. Ca atare pentru realizarea centurii se va accesa un credit sau se va apela la o emisiune de titluri de stat. “În prezent, în Floreşti locuiesc peste 30.000 de persoane. Dimineaţa, între orele 06.00-08.30, potrivit măsurătorilor, în medie 14.000 de maşini parcurg DN1 – Avram Iancu, spre Cluj-Napoca, dintre care doar 2.000 intră în Floreşti. Restul sunt floreşteni ce merg spre Cluj-Napoca. Unica arteră de legătură a fost deja marcată la patru benzi, dar acest lucru nu este de ajuns pentru a decongestiona traficul! S-a constatat o scădere a traficului după introducerea mijloacelor de transport în comun ale CTP în microcartiere şi suplimentarea programului de circulaţie, dar drumul de ocolire este o necesitate”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Postaţi un comentariu