Una dintre victimele exploziei din această dimineață a fost transportată la Spitalul de Arși din București

Update. Prognosticul rămâne în continuare rezervat în cazul pacientei din Cluj-Napoca care a fost rănită în explozia produsă duminică dimineață. „Este cam la fel, este intubată și ventilată mecanic. Stabilă, dar prognosticul rămâne în continuare rezervat”, a spus purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea. Tânăra în vârstă de 21 de ani a fost adusă duminică la Spitalul de Arși din București. Are arsuri pe 60% din suprafața corpului.

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei ce a avut loc în cursul acestei dimineți în cartierul Grigorescu. De asemenea, mai multe apartamente au fost afectate de deflagraţie. Una dintre victime, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale.

Citiți și: Explozie într-un bloc din Grigorescu. Trei persoane au fost rănite și șapte apartamente avariate

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a convocat în şedinţă extraordinară astăzi, la ora 11.30, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a exploziei la un bloc din municipiul Cluj-Napoca, strada Fântânele.

La întâlnirea desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Cluj,  au participat primarul municipiului,  Emil Boc,  chestor de poliţie Tudor Grindean,  şeful IPJ Cluj,  colonel Florinel Budişan,  IJJ Cluj,  Cristian-Elly Paliştan,  comandantul Grupării de Jandarmi Mobile,  colonel Ion Moldovan,  inspector şef ISU Cluj. De asemenea,  au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Regional în Construcţii NV şi ai Direcţiei de Sănătate Publică,  E.ON Gaz,  ai Companiei de Apă Cluj,  medic-şef UPU-SMURD Cluj,  dr. Adela Golea.

La întâlnirea desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Cluj, au participat primarul municipiului, Emil Boc, chestor de poliţie Tudor Grindean, şeful IPJ Cluj, colonel Florinel Budişan, IJJ Cluj, Cristian-Elly Paliştan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel Ion Moldovan, inspector şef ISU Cluj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Regional în Construcţii NV şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, E.ON Gaz, ai Companiei de Apă Cluj, medic-şef UPU-SMURD Cluj, dr. Adela Golea.

În urma şedinţei CJSU Cluj, s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, urmând ca în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei.

Furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică şi apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepţia celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări).

Postaţi un comentariu