Un tânăr de 30 de ani vrea să revoluționeze felul în care învață liceenii în România

Mihai Cacoveanu, șofer partener Uber
Mihai Cacoveanu, șofer partener Uber

Vizionar in educatie, impresar artistic, organizator de evenimente, angajat in cadrul unei corporatii, sofer partener Uber in timpul liber. Cumva, Mihai Cacoveanu reuseste sa le faca pe toate. La baza, este un artist – a terminat un liceu de coregrafie si a fost balerin pentru o perioada. In prezent, este devotat unui proiect in educatie pentru liceeni, deoarece, spune el, “elevii trebuie sa acumuleze corect si in ritmul vietii lor informatia.” Planul lui este original si ambitios: o televiziune online, BAC TV, dedicata elevilor care se pregatesc pentru examenul de bacalaureat, o aplicatie de smartphone BACOPEDIA si reprezentatii de teatru ale operelor literare din programa. Conduce cu Uber pe langa jobul lui principal si pentru a vedea acest proiect realitate dar si pentru ca ii place condusul: “ma relaxeaza. Si imi plac oamenii. De aici a completat Uber toata aventura.”

Vrei sa inovezi domeniul educatiei – zi-ne, in cateva cuvinte, in ce consta proiectul tau?

Proiectul meu nu ar fi existat daca in adolescenta mea nu m-as fi lovit de lipsa de repere, neimpliniri pornite direct de pe bancile scolilor. Mi le-am asumat, iar acum consider ca este si de datoria mea sa schimb ceva ce m-a dezavantajat in perioada in care am fost cobai pentru un sistem educational pe care eu il consider defect.
Conform planului meu, elevii se vor bucura in curand de o televiziune online, BAC TV, care va fi dedicata examenului de bacalaureat, evaluarii nationale si tuturor scolilor, liceelor, universitatilor si angajatorilor. Apoi, vreau sa fac o aplicatie concurs, BACOPEDIA, pentru ca mai toti elevii au acum telefoane smart. Nu in ultimul rand, vreau sa organizez in scoli si reprezentatii teatrale ale operelor literare pe care elevii le au de pregatit, sub denumirea “Pauza de teatru. Spectacol din carti”.

De ce educatie?

Elevii trebuie sa acumuleze corect si in ritmul vietii lor informatia. Ulterior, aceasta le va folosi pentru a-si dezvolta criterii sanatoase de analiza, personalitatea, creativitatea, care cred ca se regasesc in prea putini elevi ai scolii romanesti. Pentru acestia putini si pentru toti ceilalti doresc, alaturi de echipa formata in jurul acestei initiative, sa schimbam sistemul de invatamant romanesc.

Vrei ca la un moment dat sa si monetizezi acest proiect? Te consideri un antreprenor?

Acum trei ani, pe la inceputurile acestui proiect, in pauza dintre stagiunile teatrelor, mi-am pus pe foaie cateva idei despre cum as putea rezolva problema nationala a promovabilitatii elevilor la examene. La acea vreme nu ma gandeam ca voi putea monetiza intr-un fel proiectul meu. Consideram ca pot acoperi toate cheltuielile si ca il voi duce la bun sfarsit pe cont propriu. Insa, evoluand si apropiindu-ma mai mult de actualii parteneri ai proiectului, am identificat metode prin care putem monetiza. Si nu din partea elevilor, ci a companiilor care doresc sa se promoveze sau sa se implice. M-am gandit, desigur, si la fonduri europene, la implicarea Ministerului Educatiei, a Guvernului, deoarece, daca se doreste intr-adevar schimbare, atunci va trebui sa existe unitate. Da, sunt antreprenor in educatie si voi face tot ce imi sta in putinta ca “BAC TV”, “BACOPEDIA” si “Pauza de teatru. Spectacol din carti” sa ajunga la elevi.

Ce este cel mai important pentru tine in viata? Dupa ce reguli si principii te ghidezi?

Acord intotdeauna respect oamenilor si stradaniei lor de a face lucrurile mai bune in jurul nostru. Pun accent pe valoarea umana, pe armonie. Detaliile formeaza un ansamblu, iar aici tine si de noi si de educatia noastra sa le observam.
Conduci cu Uber in timpul liber. Cum ai inceput si de ce?
Imi place nespus condusul, ma relaxeaza. De asemenea, imi plac oamenii. De aici a completat Uber toata aventura. Am fost unul dintre primii clienti, iar dupa un an a devenit irezistibil gandul ca as putea face si eu asta, motivat de mai toate sfaturile soferilor cu care mergeam. Obiectivul principal pe care vreau sa il ating conducand cu Uber este sa imi cresc veniturile si sa imi mentin un rating de 5 stele in aplicatie. Pana la urma, este un adevarat test pe care il am cu cei din jurul meu.

Cum ai descrie experienta de sofer partener Uber?

Imi place elementul de nou, care apare la fiecare comanda. Nu am idee peste ce tip de om dau, ce va dori sa ma intrebe, cat de mult voi empatiza, cat de multe voi reusi sa ii povestesc despre proiectul meu. Uber mi-a oferit posibilitatea sa spun lumii despre proiectul meu si mi-a dat un plus financiar.

La fel ca Mihai, sunt multi alti parteneri Uber care aleg sa isi imparta masina personala. Iar daca folosesti Uber, stii deja ca soferii care te conduc prin Bucuresti sunt oameni foarte diferiti. Parinti, bunici, studenti, antreprenori, artisti, sportivi – toti au povestea lor si un motiv aparte pentru care au ales sa conduca pe platforma Uber. Te invitam sa ii descoperi pe 10 dintre ei, sa le afli visurile, planurile si cum Uber ii ajuta sa si le transforme in realitate. Iar daca te regasesti si tu in povestile lor, te invitam sa incerci experienta de partener Uber.

Postaţi un comentariu