Un nou serviciu destinat persoanelor cu deficiențe de vedere a fost implementat în cadrul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” are începând cu acest an un nou serviciu dedicat persoanelor cu deficienţe de vedere. Acestea au la dispoziţie, în Sala de referinţe şi presă din sediul central al bibliotecii, mijloace tehnice ultramoderne pentru redarea audio şi mărirea textului dintr-un document scris sau electronic, accesibil pe computer.

Dispozitivele permit atât citirea documentelor din colecţiile bibliotecii, cât şi a celor aflate on-line. În plus, colecţia existentă de documente s-a îmbogăţit cu aproape 100 de titluri de carte audio.

AC copii

O altă noutate este „Colţul copiilor – Children’s corner”din cadrul secției American Corner. Aici, copiii sunt aşteptaţi cu cărţi şi documente audio video pentru diferite categorii de vârstă şi cunoştinţe de limba engleză, inclusiv o colecţie deosebită de comicsuri, locuri de studiu, mobilier dedicat, calculatoare conectate la internet, internet wireless. De asemenea, aici sunt organizate activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor lor artistice, de învăţare a limbii engleze, de conversaţie şi socializare: atelier de grafică săptămânal, „Reading Club”, club de lectură pentru începători, prezentări pe teme diverse, istorie, artă, educaţie, mediu, evenimente dedicate unor sărbători ca: Ziua Pământului, Ziua Drepturilor Omului, Halloween etc., concursuri cu premii, vizionări de filme, ateliere de lucru, concursul de lectură „Bătălia Cărţilor” – secţiunea de limbă engleză, categoria copii.

Începând cu 20 ianuarie 2016, în fiecare miercuri, de la ora 17.00, la „Colţul copiilor – Children’s corner” va avea loc „Storytelling hour”, activitate în cadrul căreia vor fi citite şi traduse poveşti pentru cei mici.

Postaţi un comentariu