Un consilier local şi un fost primar din judeţ, pe lista cu incompatibili

eepurl.com

Un consilier local şi un fost primar din judeţul Cluj apar pe lista cu aleşi găsiţi incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

Astfel, potrivit raportului ANI, consilierul local Buzaş Istvan Attila din cadrul Consiliului Local al Orașului Huedin, a încheiat un contract prin firma sa cu un liceu din oraş, instituţie de învăţământ care se află sub autoritatea Consiliului Local. „În perioada deţinerii calităţii de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Huedin, S.C. BIAJ SECURITY S.R.L. (societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator), a încheiat cu Liceul Teoretic”Octavian Goga” Huedin, Jud. Cluj (instituție aflată sub autoritatea C.L. al Orașului Huedin), două contracte de prestări servicii, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003”, se arată în raport.

În cazul fostului primar al comunei Mărgău, Mircea Sorin Suciu, care în prezent este consilier local,  incompatibilitatea priveşte faptul că a deţinut simultan şi funcţia de vicepreşedinte – membru în Consiliul de Administraţie al Ocolului Silvic Mărgău. „Suciu Mircea Sorin, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Mărgău și fost primar (mandatul 2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 – 27 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Primar al Comunei Mărgău, și funcția de Vicepreședinte – membru în Consiliul de administrație al S.C. Ocolul Silvic Mărgău S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003”, se arată în raport.

În total, ANI a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 14 aleși locali (cinci primari, doi viceprimari, un consilier județean, patru consilieri locali și doi foști consilieri locali) din toată ţara, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază.

Postaţi un comentariu