Un clujean își „donează aniversarea”. Dorește să strângă fonduri pentru amenajarea unui parc pentru persoanele cu dizabilități

Parcul Primăverii din Mănpștur/ Foto: Sorin Ionescu

Clujeanul Sorin Ionescu, președintele Asociației Distonia din Cluj-Napoca, dorește să strângă fonduri pentru amenajarea parcului Primăverii din cartierul Mănăștur astfel încât și persoanele cu dizablități să se poată bucura de acesta. Pentru a strânge suma necesară, aproximativ 20.000 de euro, acesta a gândit un eveniment inedit: „Donez aniversare”, primul dintr-o serie ce vor avea loc sub umbrela proiectului „Clujul pentru toți” demarat de asociația pe care acesta o conduce.

„Acest proiect constă în amenajarea primului spațiu public din Cluj-Napoca cu mobilier urban și echipamente de joacă pentru persoanele cu dizabilități: deficiențe de vedere, auz și vorbire și locomoție. În câteva zile, timpul efemer al existenței mele va aduna încă un prag înspre desăvârșire. Cu această ocazie vă invit să îmi veniți alături, dincolo de gânduri și fizic în cadrul evenimentului de strângere de fonduri pentru demararea proiectului de amenajare urbană publică accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca. O donație cât de mică pentru susținerea acestui proiect va fi cadoul meu din partea dumneavoastră pentru începutul celei de a 29-a primăveri”, a transmis Sorin.

Citiți și: Omul care a transformat handicapul în succes

Instituţiile publice sunt mai handicapate ca handicapaţii

Concret, Sorin dorește să achiziționeze jucării specifice pentru cei care au deficiențe de vedere, auz și vorbire și locomoție, dar și bănci care să permită accesul în fotoliul rulant. De asemenea, acesta vrea ca toate căile de acces în parc să fie marcate cu elemente bidimensionale. Chiar dacă tânărul susține că s-a încetățenit metoda prin care strângerile de fonduri se fac în ultimul timp prin intermediul internetului sau prin transferuri bancare, acesta ar dori să se întâlnească față în față cu cei car doresc să doneze pentru cauza pe care o susține.

Proiectul va fi lansat vineri, 5 februarie, de la ora 19:00, la Trinity House. În cadrul evenimentului, vor avea loc și o expoziție surpriză. Mai multe detalii aici.

Citiți și: Solidaritate prin mișcare sau Jump for Dystonia în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Cluj, capitala lipsei solidarității

Postaţi un comentariu