Tururi ghidate în pieţe şi masă în stradă, în cadrul săptămânii anti -risipă alimentară la Cluj

Astăzi s-a dat startul săptămânii anti-risipă alimentară la Cluj, un proiect Food Waste Combat al Asociației JCI Cluj, care are loc în perioada 16-21 aprilie. Organizatorii propun diverse activități prin care clujenii vor afla cum pot reduce risipa alimentară și vor fi încurajați să se implice în campanie într-un mod creativ și ingenios prin  proiecții de film, tururi ghidate în piețe, ziua frigiderului tău, vânătoare de comori și o masă în stradă.

Programul săptămânii anti-risipă alimentară include:

Luni, 16 aprilie ora 18:30: Lansare oficială și proiecție de film la Cinema Mărăști

Marți, 17 aprilie: Tururi ghidate în piețe – Mersul la piață devine cool!

Miercuri, 18 aprilie: Zi tematică “Frigiderul tău”

Joi, 19 aprilie, ziua OLIO: Creștem comunitatea clujeană de schimb de mâncare

Vineri, 20 aprilie: Treasure hunt Food Waste Combat, cu sprijinul Zoniz

Sâmbătă, 21 aprilie orele 14:00 – 20:00: Masă în stradă cu foodtruck-urile Food Waste Combat, pe strada Potaissa.

Intrarea e liberă la toate evenimentele.

“Vor fi câteva zile absolut grozave! Doar ca să vă faceți o idee, ziua de 21 va avea zone pentru degustări, experimente culinare, trucuri pentru depistat falsurile din comerț, atelier de compostare. Plus un meniu bazat pe improvizație de gătit din surplus de alimente de la supermarketuri, transformat în mâncare delicioasă de 4 bucătari. Desigur, noi vă încurajăm să luați parte la tot programul propus de noi. Vom însoți evenimentele cu sfaturi despre cele mai importante și interesante obiceiuri pentru reducerea risipei alimentare, plus câteva surprize și concursuri interesante pentru cei care aleg să participe”, spune Camelia Gui, project managerul Food Waste Combat.

Proiectul Food Waste Combat al asociației JCI Cluj a lansat în 2017 o campanie complexă de atacat risipa alimentară pe toate fronturile. Astfel, într-un an s-a dublat numărul școlilor partenere și au avut loc ateliere practice cu pentru 300 de elevi. Proiectul are în prezent 100 de beneficiari recurenți ai surplusului de hrană colectat săptămânal și două restaurante partenere pentru campania de informare. Este în pregătire și un proiect de compostare, iar până la finalul anului 2018 se lucrează la crearea primei bănci de alimente din Cluj.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu