Trupa Taxi, concert caritabil pentru Darius Păcurar, un tânăr de 18 ani, care luptă împotriva cancerului de peste 10 ani

Trupa Taxi va cânta joi, 11 mai, la Cluj-Napoca, în cadrul concertului caritabil dedicat clujeanului Darius Păcurar, un adolescent în vârstă de 18 ani care luptă împotriva cancerului de mai bine de zece ani. Așa cum o dovedesc și prin muzica lor, cei de la Taxi sunt sensibili și nu rămân indiferenți atunci când pot să ajute. De aceea au spus un „DA” prompt la invitația Stand against Cancer de a cânta cu scopul strângerii de fonduri pentru tratamentul lui Darius Păcurar.

Familia Păcurar este de mai bine de zece ani puternic încercată. În 2005, Darius, fiul cel mare a fost diagnosticat cu Meduloblastom, o tumoră la nivelul creierului. În acel moment a început lupta cu boala, o boala ce nu vrea să se lase învinsă cu una cu două.

Viaţa lui Darius s-a transformat în durere, iar cea a părinţilor săi într-o navetă România-Viena, între Darius şi fratele său, mai mic cu şase ani, asmatic la rândul său. Dacă în primele două „bătălii” au ieşit învingători, anul trecut,  în luna august, în urma unui control realizat la Viena, au aflat că trebuie să continue tratamentul înterupt acum patru ani, tot în Austria, întrucât în România nu se poate face nimic. Pe ultimul RMN, medicii de la AKH au observat o mică modificare celulară în zona unde băiatul a avut celulele canceroase. Boala a recidivat şi s-a instalat pe coloana tânărului, într-un loc extrem de sensibil, ceea ce însemnă că tumora era inoperabilă. Pentru a preveni extinderea tumorii, Darius a urmat un tratament strict.

Cu toate că inițial, răspunsul din partea Casei de Asigurări de Sănătate a fost unul cumplit și anume că familia trebuie să achite în întregime costurile tratamentului în valoare de peste 90.000, în urma unor demersuri, familia Păcurar a reușit să obțină promisiunea că o parte din acești bani vor fi plătiți de către statul român. Cu toate acestea, familia trebuie să suporte în continuare costurile tratamentului până la obținerea acestui suport, fiind vorba de o sumă de peste 10.000 de euro, în codițiile în care veniturile familiei sunt reduse.

Darius a încheiat în prezent tratementul la Clinica AKH din Viena, urmând să înceapă procedurile de recuperare. Tratamentul și-a pus amprenta asupra tânărului, afectându-i atât sistemul nervos, ceea ce îl împiedică pe Darius să se deplaseze singur în momentul de față, cât și auzul.

„El nu a avut copilărie. Îşi doreşte mult să fie ca ceilalţi, să facă lucruri pe care le pot face şi alţi tineri. Tot timpul mă întreabă el de ce nu e ca ceilalţi?”, povesteşte mama.

Concertul va avea loc joi, de la ora 21:00 la Form Space. Intrarea costă 30 de lei, biletul urmând să fie achiziționat la fața locului. „Criogenia salvează România”, „Aici sunt banii dumneavoastră” , „Jumătatea mea”, „Mi-e dor şi doare”, „Nu mai eşti”, „Cele două cuvinte”, NonStop” și „Ești iubibilă” sunt câteva dintre piesele care au rămas în memoria românilor și care vor putea fi auzite joi, la Cluj.

Fondurile obținute vor fi donate asociației Stand Against Cancer pentru tratamentul lui Darius Păcurar. Mai multe detalii AICI.

Citiți și: Să-l ajutăm pe Darius. Noi, toţi, îi putem oferi cel mai frumos cadou la 18 ani: o şansă la viaţă!

Postaţi un comentariu