Trupa indie-rock Franz Ferdinand va susține la Electric Castle primul concert după o pauză de trei ani

Foto credit: Electric Castle photo
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Artiștii de la Franz Ferdinand vor cânta în cadrul festivlului de muzică electronica Electric Castfel, care are loc la Cluj, în perioada12-16 iulie, organizatorii anunțând de asemenea și prezența trupei UNKLE și a DJ-ilor ZEDD și Paul van Dyk.

Organizatorii festivalului Electric Castle au anunțat o nouă listă de artiști cre au confirmat prezența la evenimentul din luna iunie. Astfel, trupa indie-rock Franz Ferdinand va veni la Bonțida, concertul de la Electric Castle fiind singurul lor eveniment din 2017 În Europa de Est, dar și primul după o pauză de trei ani. Nominalizați la Grammy și câștigători ai mai multor Brit Awards, britanicii au în spate o carieră de 15 ani în care au adus o nouă abordare atât în muzică, cât și în conceptul vizual propus fanilor.

„Trupa nu s-a ferit niciodată să intre în controverse cu artiști sau politicieni, ultima „victimă” fiind chiar Donald Trump, subiectul ultimului lor single „Demagogue”. Cele mai cunoscute hituri ale lor, „Take Me Out”, „Walk Away”, „Ulysses” vor suna la Bonțida alături de noile piese pe care trupa le pregătește de lansare în acest an, odată cu noul turneu mondial pe care îl derulează. UNKLE este un proiect colectiv construit în jurul lui James Lavelle, omul care l-a reinventat constat, aducând alături de el artiști revoluționari din stiluri foarte diferite. A colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum Nick Cave, Moby, Robert del Naja de la Massive Attack sau Keith Flint de la Prodigy”, spun organziatorii.

La Electric Castle 2017, UNKLE vine în formula James Lavelle (keyboards), Steve Weston (engineering, visuals),  Keeling Lee (chitară) , Jack Leonard (bass), Liela Moss de la The Duke Spirit și Mike Whitford de la Escape from New York ca voce și bateristul Alex Thomas (Squarepusher, Air). Trupa se pregătește anul acesta de lansarea unui nou album, care va fi baza pe care se va construi show-ul de la Bonțida.

Zedd este DJ-ul pe care îl regăsești astăzi pe afișul marilor festivaluri din lume, dar și producătorul din spatele unor hituri ale lui Justin Bieber sau Lady Gaga. Paul Van Dyk, artistul cu cel mai mare număr de kilometri parcurși în carieră (suficienți cât să acopere 6 drumuri Pământ – Lună) vine pentru prima data la Castelul Banffy, locul unde se desfășoară Electric Castle. DJ-ul olandez are, deja, confirmarea unui loc important în istoria muzicii electronice, fiind primul câștigător al unui premiu Grammy acordat pentru această categorie.

Celebra trupă devenită deja rezidentă la Electric Castle, Dub Pistols, este în plin turneu de aniversare a 20 de ani de carieră, ceea ce va însemna un super‑show special feat. Rodney pe scena de la castel. Alte nume noi confirmate sunt Cedric Gervais, Youngr, Dimension, Mike Skinner (fostul membru The Streets, acum în postură de DJ), MistaJam (DJ-ul cu cele mai importante emisiuni de profil de la BBC), și Counterfeit. Din Italia, două nume pe care le regăsim mai degrabă în cluburile din Berlin și Ibiza, Mind Against și Francesca Lombardo.

În prezent, peste 200 de artiști sunt confirmați la ediția din acest an a festivalului.Publicul îi va putea urmări pe cele nouă scene pregătite de organizatorii, din care două vor fi acoperite inclusiv în zona spectatorilor. La cea de-a cincea ediție, suprafața festivalului crește la peste 220.000 metri pătrați, fiind estimată prezența a 130.000 de oameni în cele cinci zile de festival (ziua 0 și patru zile pline de eveniment). Abonamentele rămân în vânzare, prețul lor fiind de 399 de lei până în data de 23 martie.

Postaţi un comentariu