TripAdvisor. Top 20 cele mai bune restaurante din Cluj-Napoca

Prestigiosul site-ul TripAdvisor a realizat un top al celor mai bune restaurante din Cluj-Napoca, potrivit opiniilor celor care le-au călcat pragul.

1.A Camponeza

11998868_451027475089187_731085263677427527_n

Primul în preferințele clujenilor este restaurantul portughez A Camponeza, situat în centrul orașului(Emile Zola, 2). Ce anume face specială această locație? Aici se pot servi fructe de mare, vinuri de calitate, iar atmosfera este plăcută. Prețurile din meniu sunt cuprinse între 50 și 150 de lei.

2. I Cantoni

i cantoni

Restaurantul italian I Cantoni este al doilea în topul preferințelor clujenilor. Acesta este situat pe strada Paris 41-43. Ce putem găsi aici? „Mâncare bună cu ingrediente aduse din Italia, prețuri accesibile și gazde primitoare și amabile. Merită încercat pentru o masă specific italiană”, spune o clujeancă într-un review.

3. Cabinet de Vin &Cocotte

cabinet

Cabinet de Vin &Cocotte este al treilea în topul preferințelor. Este situat pe strada Eroilor nr. 5. Impresionează prin decor, dar și prin meniul sofisticat.

4. Koffer

koffer2

Locul patru aparține restaurantului Koffer situat pe B-Dul 21 Decembrie 1989, nr. 46. Acesta este amenajat ca o casă primitoare, cu bibliotecă, pian, tablouri vechi, măsuțe și scaune din lemn.

5. Olivo Caffe

olivio

Restaurantul italian Olivo Caffe este situat pe B-dul Eroilor nr.7. Este cunoscut pentru sortimentele deosebite de cafea, dar și pentru aromele care pot fi întâlnite doar aici, dar și pentru selecția de vinuri puse la dispoziție celor care îi trec pragul.

6. Samsara Foodhouse

samsara food house

Samsara Foodhouse  este situat pe strada Stephan Ludwig Roth, nr. 5. Preferatul vegetarienilor sau al celor care au ales un stil de viață raw vegan, restaurant poate fi ales și de cei care doresc o masă ușoară, cu puțin calorii, dar hrănitoare. Băuturile sunt de asemenea mai „altfel”: berea de ghimbir blondă sau berea de goji fiind doar două dintre specialitățile casei.

7. Cofetăria Friandise

ciocolaterie4

După ce am mâncat bine, să ne și îndulcim puțin, așa, aproape de mijlocul topului. Cofetăria Friandise se află pe locul șapte în ceea ce privește preferințele clujenilor. Cofetăria este situată pe B-Dul Eroilor nr. 42. Deserturile delicioase, figurinele delicioase, dar și fântânile de ciocolată puse la dispoziție pentru diverse evenimente nu au putut fi ignorate de clujeni.

8. Adi’s Steakhouse

Foto: Ștefan Fekete

Foto: Ștefan Fekete

Adi’s Steakhouse ocupă locul opt. Cu o experiență de 25 ani în domeniu culinar, restaurantul aduce de 7 ani în fața clujenilor conceptul Grill. Este situat pe strada Andrei Mureșanu nr. 5.

9. Matei Corvin

matei corvin

Restaurantul Matei Corvin, situat pe strada Matei Corvin nr. 3, ocupă locul 9 în topul restaurantelor preferate de clujeni.

10. Zama 

Restaurantul Zama / Foto: Dacian Groza

Restaurantul Zama / Foto: Dacian Groza

Restaurantul Zama situat pe strada Napoca nr. 16 ocupă locul zece în clasament. Clujenii pot găsi aici mâncare tradițională, ca la mama acasă, prezentată într-o manieră inedită, cu ajutorul regionalismelor, într-un decor care îmbină modernul cu tradiționalul.

Citiți povestea restaurantului aici: Zama, un restaurant pe sama oricui

11. VIA

via

Restaurantul VIA situat pe strada Inocențiu Micu Klein nr. 6 ocupă cea de-a 11-a poziție în clasament. Aici, clienții pot alege să ia masa într-un cadru intim, oferit de cele două săli de la parter sau în pivnița cu boltă. Cei care doresc pot să îi urmărească pe cei care le pregătesc masa.

12. Pizza Acrobatica

acrobatica

Locul 12 îi revine localului Pizza Acrobatica situat pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr 47 – 49. Aici clujenii pot savura cea mai premiată pizza din oraș. Anul acesta, Pizza Acrobatica a obținut Marele Premiu la Campionatul Internațional de Pizza de la Bucuresti, iar în 2014 au fost premiată cu locul I la categoria Pizza Creativă și locul II la Pizza Clasică la Campionatul Național de Pizza desfășurat în cadrul Concursului Internațional de Gătit în Aer Liber de la Cluj. Pizza St. Tropez a câștigat medalia de aur la Campionatul Internațional de Pizza, București 2015, în cadrul categoriei „Pizza Desert”.

13. Moritz Eis

mortiz

Locul 13, este rezervat localului Moritz Eis situat la intersecția Bulevardului Eroilor cu Piața Unirii. Aici clujenii pot degusta înghetață din Serbia și Muntenegru, dar și din alte locații exotice.

14. Wok’n Roll

wok

Wok’n Roll ocupă locul 14 din cadrul acestui clasament. Este situat pe strada Gheorghe Șincai, nr. 14. Restaurantul este cunoscut în mod special pentru pastele delicioase făcute în casă.

15.Bricks – Meating Point

bricks

Bricks – Meating Point se clasează pe locul 15. Este situat pe strada Horea nr.2. Vara, teresa suspendată deasupra râului Someș crează o atmosferă venețiană chiar în centrul Clujului. Designul interior este rezultatul îmbinării elementelor istorice cu designul modern. Meniul conține preparate din bucătăria internațională, preparate la grill, precum și un bogat meniu vegetarian.

16. Indigo

Poza-mare-e1418983461396

Pe locul 16 se situează restaurantul indian Indigo. Acesta se situează pe strada Piezisă nr 10-12. Aici clujenii pot mânca specialități indiene autentice, mai mult sau mai puțin picante.

Aflați povestea restaurantului aici: Tradiții și picanterie, servite pe o singură farfurie

17. Joben Bistro

joben

Joben Bistro, restaurantul care a cucerit presa internațională cu designul său inedit, ocupă locul 17 în topul preferințelor clujenilor. Acesta este situat pe strada Avram Iancu nr 29. Joben este un loc în care legile timpului pot fi sfidate, un loc magic în care clienții se pot întoarce în universul fascinant al romanelor lui H.G.Wells și Jules Verne. Cunsocut pentru decor, restaurantul impresionează de asemenea prin cocktailurile care se prepară aici.

18. Tokyo 

tokyo

Locul 18 revine restaurantului japonez Tokyo, cunoscut mai ales pentru sushi-ul care poate fi savurat aici. Este situat pe strada Marinescu, nr. 5, în apropierea complexului studențesc Hașdeu.  Sushi şi sashimi, alături de preparatele gătite, precum teriyaki, yakisoba, tempura aduc clutura culinară japoneză mai aproape de clujeni. Pregătirea Sushi-ului se face în faţa clientului, de către bucătari specializaţi.

19. SoupeR

souper

SoupeR ocupă locul 19. Este situat pe B-dul Eroilor nr. 3. Este primul SoupBar din Transilvania. Clujenii pot savura aici supe, salate, dar și sandwich-uri.

20. Camino

camino

Camino, restaurantul situat în Piața Muzeului, ocupă locul 20 în topul preferințelor clujenilor. Decorul vintage, dar și atmosfera plăcută, relaxantă, similară cu cea de acasă, constituie în primul rând farmecul acestei locații.

Pentru realizarea acestui top au fost analizate 220 de restaurante.

1 Comentariu

  1. Lucian spune:

    Salutare! Pizza Acrobatica nu se mai afla la vechea adresa, am deschis localul pe Strada Avram Iancu nr.13, mai aproape de centru. Va asteptam la pizza facuta de castigatorul premiilor mentionate 🙂

Postaţi un comentariu