Trei rampe neconforme din județ se închid complet până în 15 decembrie

eepurl.com

Rampele neconforme de deșeuri de la Turda, Gherla și Huedin se vor închide complet și vor fi ecologizate până la jumătatea lunii decembrie, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Aceștia au verificat împreună cu experții Inspectoratului de Stat în Construcții, proiectantul, inginerul și responsabilul tehnic cu execuția șantierele de lucrări care au ajuns la faza amplasării sistemului de impermeabilizare.

La Turda, executantul lucrărilor tocmai a finalizat sistemul de capsulare al depozitului cu cele trei membrane geocompozite, special concepute pentru a realiza o închidere cât mai ermetică și eficientă a corpului depozitului. În paralel, se execută lucrări de așternere a straturilor de pământ, respectiv lucrări de împrejmuire a corpului depozitului prin montarea gardului și a porții de acces. Lucrările de închidere definitivă sunt realizate în proporție de peste 80%, iar depozitul complet ecologizat va fi predat Consiliul Județeanpână în 15 decembrie. 

La Gherla  antreprenorul lucrează la montarea celor trei membrane geocompozite și la realizarea canalului perimetral de scurgere și a drenurilor, respectiv la așternerea celor două straturi de pământ: cel de acoperire cu o grosime de 85 de cm, respectiv cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm. „Lucrările de închidere a depozitului de deșeuri din Gherla avansează, la rândul lor, într-un ritm foarte bun, executantul asigurându-ne de faptul că acestea vor fi finalizate concomitent cu cele de la Turda, respectiv Huedin”, a declarat  președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Citește și Ecologizarea fostei gropi de gunoi de la Huedin, aproape de finalizare

 

Postaţi un comentariu