Trecerile de pietoni de pe drumurile judeţene vor fi iluminate

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi un proiect care prevede iluminarea trecerilor de pietoni de pe drumurile judeţene din Cluj, Poiectul a fost iniţiat de consilierul Rareş Rusu şi va fi implementat de RAADPP.

“Am propus un proiect pentru iniţierea de către Consiliul Judeţean a demersurilor pentru identificărea zonelor în care avem nevoie de iluminat public la trecerile de pietoni. Consider că acest proiect este necesar pentru că am avut un număr mare de accidente pe drumurile judeţene, costurile nu sunt exorbitante, iar măsura este necesară. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat va identifica locaţiile împreună cu poliţia, mai ales unde au fost cele mai multe accidente urmând ca în perioada următoare să începem să punem iluminat public pe drumurile judeţene”, a precizat consilierul Rareş Rusu.

“Vom identifica cele mai importante drumuri unde vom implementa acest proiect şi vom începe cu Luna-Buru care este o zonă foarte circulată, spre Muntele Băişorii unde împreună cu poliţia vom identifica toate trecerile de pietoni. De mâine putem începe partea de proiectare şi apoi execuţie de către noi. Vrem să fim protejaţi pentru că viaţa noastră e mai presus de orice bani. Probabil că în prima fază vom prinde o sumă mai mică 10-15.000 de lei dar dacă timpul ne permite putem ajunge la 3-400.000 de lei pentru acest proiect care e important pentru siguranţa cetăţeanului”, a precizat directorul RAADPP Mircea Avram.

Proiectul a fost aprobat cu 29 de voturi pentru, 1 abţinere, iar doi consilieri nu au votat.

 

 

Postaţi un comentariu