Tranzacție pe piața lactatelor: Albalact s-a vândut grupului francez Lactalis

Foto: www.economica.net

Cea mai mare companie locală din industira laptelui, Albalact, a încheiat un acord cu grupul francez Lactalis, în urma căruia producătorul din Alba Iulia va fi preluat de către grupul francez. Aceasta ar fi a doua mişcare importantă pe care o face Lactalis în România după ce grupul a cumpărat brandul LaDorna de la Jean Valvis în 2008.

Acţionarii majoritari ai Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Ciurtin, Crisware Holding, Croniar Holding şi RC 2, iar contractul parafat miercuri, 27 ianuarie,  între acţionarii Albalact şi Lactalis, va ajunge la Consiliul Concurenţei, urmând ca Lactalis să facă o ofertă publică de preluare a 100% din acţiunile Albalact. “Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70, 3% din capitalul social al Albalact având drept obiectiv dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, se arată în comunicatul Albalact, citat de Ziarul Financiar.

Preţul final în cadrul ofertei publice de preluare va fi calculate numai după îndeplinirea condiţiilor precedente cu puţin timp înainte de depunerea ofertei publice de preluare. Capitalizarea producătorului din Alba-Iulia este de 216 milioane de lei în present.

Albalact este cea mai mare afacere antreprenorială din industria laptelui, care a ajuns în 2014 la un rulaj de peste 100 de milioane de euro şI a detronat grupul francez Danone din poziţia de lider al pieţei. Compania construită de Raul Ciurtin, medic de profesie, a urcat de la afaceri de 2 milioane de euro în 2002 la peste 100 de milioane de euro. Albalact produce lapte și lactate într-una dintre cele mai moderne fabrici din Europa Centrală și de Est – fabrica de la Oiejdea din județul Alba. Compania mai dezvoltă o gamă  de brânzeturi în fabrica Rarăul din Bucovina, pe care a achiziționat-o în 2008.  Albalact a ajuns astăzi liderul pieței de lapte din România, fiind lider și în alte segmente de piață, nu doar în lapte. Compania deține cel mai vândut brand de unt și smântână – brand-ul tradițional De Albalact. Pe segmentul iaurt, Albalact este al doilea mare producător, cu brand-ul Zuzu, la fel și în categoria branza proaspată de vaci – unde compania ocupă locul 2 cu brand-ul Rarăul.

Lactalis Group este cel mai mare grup de produse lactate la nivel mondial şi lider pe piaţa brânzeturilor. Este cel mai mare producător de brânzeturi de origine controlată. Lactalis cumpără peste 14.7 miliarde de litri de lapte pe an şi datorită volumului mare de lapte crud colectat este cel mai mare grup din lume de lactate după cantităţile de lapte achiziţionate. În anul 2012, Grupul Lactalis, a avut o cifră de afaceri de 15, 7 miliarde €, în timp ce 75% din cifra de afaceri a fost făcut în afara Franţei. Grupul Lactalis are 55.000 angajaţi iar produsele sale sunt fabricate în peste 200 de unităţi de producţie prezente în 35 ţări din întreaga lume. Cele mai populare branduri internaţionale ale Grupului Lactalis sunt: President, Galbani, Parmalat si Santal. Lactel, La Laitiere, DUKÁT, Celia, Fibresse, Omega 3 Plus, Vaalia si Zymil sunt cele mai populare branduri regionale. President este marca lider al Grupului Lactalis, cel mai puternic brand de brânză franceză în lume. Produsele marca President sunt disponibile în 145 de ţări din întreaga lume. În fiecare secundă sunt vândute 20 de produse President în toată lumea. Marca Galbani este cea mai cunoscută marcă de brânzeturi italieneşti prezentă în peste 100 de ţări şi o cifră de afaceri în 2012 de 1, 4 miliarde euro. Grupul Lactalis este o companie de familie înfiinţată în 1933, iar astăzi este condus de a treia generaţie a familiei Besnier.

1 Comentariu

  1. Daniela spune:

    Daca era in progres si chiar mai.bine..dc a vandut o d nul doctor??… dc nu a mers incontinuare..dc nu a avut …ca sa pastreze aceasta mare bucurie ROMANEASCA??!!😏

Postaţi un comentariu