“Transhumanţa” gunoaielor: de la Cluj, la Alba şi acum la Oradea

Foto: Dan Bodea

Povestea depozitării gunoaielor menajere din Cluj-Napoca s-a transformat deja într-o telenovelă. După ce a rămas de circa două săptămâni fără rampă de deşeuri şi şi-a transportat gunoaiele la Alba Iulia, acum aceleaşi deşeuri îşi schimbă destinaţia.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă că timp de 3 luni de zile gunoiul menajer din oraş va fi depozitat pe rampa de la Oradea, la circa 150 de kilometri distanţă.

Între cele două primării, Cluj-Napoca şi Oradea s-a încheiat în acest sens un parteneriat, depozitarea deșeurilor rezultate din gunoiul menajer și stradal al municipiului Cluj-Napoca urmând să se facă în depozitul ecologic gestionat de către Eco Bihor în municipiul Oradea.

În urma discuțiilor inițiate cu municipalitatea orădeană, acest parteneriat va fi pus în practică începând cu data de 15 iulie 2015 și se referă la o cantitate totală de 9.000 de tone de deșeuri produse la Cluj-Napoca pe lună.

Mulțumim Primăriei Oradea pentru sprijinul acordat în aceste momente dificile și sper ca timpul astfel câștigat să fie utilizat responsabil de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj pentru a soluționa problema deșeurilor clujenilor, conform soluțiilor propuse de către autoritățile naționale pentru protecția mediului și anume prin construirea unei rampe temporare de depozitare a deșeurilor pe actualul amplasament al Centrului Integrat pentru Gestiunea Deșeurilor” a declarat primarul Emil Boc.

Postaţi un comentariu