Traian Băsescu are de acum, un nou partid de suflet. Mișcarea Populară s-a înregistrat ca partid

Eugen Tomac, președintele interimar al Mișcării Populare

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să accepte cererea de înregistrare în Registrul partidelor politice a Partidului Mişcarea Populară, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac.

„Tribunalul Bucureşti a decis să aprobe cererea noastră de înregistrare ca partid. Astăzi, Partidul Mişcarea Populară este înregistrat oficial”, a precizat Tomac.

El a spus că au existat patru contestaţii, două considerate de la început nefondate, iar celelalte două respinse de tribunal, din partea deputatul Octavian Bot şi a partidului neparlamentar Alianţa Partidul Popular European (Creştin Democraţi).

Tomac a spus că PMP este organizat la nivel judeţean şi, prin înregistrarea sa ca partid, intră într-o altă etapă, de consolidare a structurilor la nivel de oraşe şi comune.

La Cluj, Mişcarea Populară are o filială condusă de Claudiu Câmpean, economist de meserie şi alături de care a trecut recent Adrian Papahagi, după demisia sa din PDL.

Imediat după eveniment, Papahagi spunea: „De astăzi, electoratul care se recunoaște în Președintele Traian Băsescu are vehicolul lui propriu! Acesta se cheamă Mișcarea Populară, nu altfel. Știu că dreapta e în fierbere, se fac și se desfac alianțe, scenarii, candidaturi la europarlamentare și prezidențiale. Dincolo de ele, însă, noi avem treabă. În maximum o lună vom produce un program politic simplu, pe înțelesul tuturor românilor, organizat în jurul unei singure valori far (nu spun care, ideile sunt puține și plagiatorii mulți).

Dar ce doreşte Traian Băsescu, în legătură cu Mişcarea Populară, a spus de curând într-un interviu: „E o chestiune de timp. Lucrurile se mişcă oricum foarte repede, fiindcă eu am gândit Fundaţia Mişcarea Populară în perspectiva alegerilor generale din 2016, nu pentru prezidenţialele de anul viitor. Nu aştept performanţe de la Partidul Mişcarea Populară acum, deşi e posibil să avem surprize la europarlamentare.”


Publicitate

Postaţi un comentariu