Traficul de pe Calea Turzii „paralizat” în orele de vârf

Foto: Dan Bodea

Deși primarul Clujului, Emil Boc, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările de pe Calea Turzii sunt aproape finalizate și că se circulă bine, în această dimineață s-a circulat bară la bară, spre disperarea șoferilor care au ales această rută.

În cursul dimineții, autobuzul 35, care circulă în mod normal foarte bine, la o frecvență de cinci minute, a întârziat aproximativ 20 de minute, urcând apoi în aproximativ 35 de minute Calea Turzii. De asemenea, nu doar cei care au ales transportul în comun au fost nemulțumiți de traficul „paralizat”, ci și taximetriștii.  „Sunt cam neserioși pentru că trebuiau să termine lucrările. Se face triplu dimineața și în orele de vârf, cum au venit și studenții. De jos de pe Calea Turzii până sus facem 25 de minute. Este tragic! Pe Calea Turzii și în tot orașul! Lucrările care se încep nu se termină. Acesa e cel mai grav lucru”, a declarat Ciprian Feroiu, taximetrist.

„Nu se circulă deloc bine, lucrările ar trebui făcute noaptea și ar trebui să se organizeze altfel, nu să înceapă să lucreze dimineața, la prima oră. Acum am făcut la urcare 25 de minte. Dacă e un timp ok să duci clientul pe banii lui, numai pentru că stai o gramadă de vreme în trafic, eu nu am ce să mai zic. Se circulă bară la bară. Noi, taximetriștii, evităm Calea Turzii. Mergem pe acolo doar dacă nu avem nicio scăpare. În mod normal, de jos din Cipariu în trei minute ești sus”, a spus alt taximetrist, Marius Cristea.

Carmen Băștină a făcut în aeastă dimineață 20 de minute de la Gară până în Zorilor. „Depinde de oră, când e ora de vârf, se circulă extrem de greu. Probabil din cauză că se lucrează pe partea aceasta, nu știu exact, dar se circulă extrem de greu. Acum am venit cu cineva din Piața Mihai Viteazu , am făcut până aici 20 de minute. De obicei e jumătate timpul”, a spus femeia.

După ora 10:00, traficul a început să se fluidizeze. „A fost destul e ok azi, am ajuns în Zorilor la ora 10:30. Numai aici sus, am stat mai mult în trafic, la sensul giratoriu”, a spus Anca Cozma. În sensul giratoriu, lucrările sunt în toi. Se pune ultimul strat de asfalt. Termenul de finlizare al lucrărilor, 1 octombrie, a fost depășit. Din această cauză, lucrările care de obicei se făceau noaptea, au început de la primele ore ale dimineții.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca  au fost contactați, iar imediat ce vom avea o poziție ofcială, o vom publica.

Postaţi un comentariu