Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Cluj, afectat de ninsoare

Foto Facebook: Diana Apan

Șase curse aeriene operate pe Aeroportul Internațional Cluj au întârzieri chiar și de peste două ore din cauza ninsorii abundente din Cluj, condițiile meteo necesitând o durată mai mare a procesului de degivrare, prin care se îndepărtează gheața de pe fuzelajul aparatelor de zbor.

La ora 9:00, un număr de șase curse aeriene operate pe Aeroportul Internațional Cluj erau afectate de ninsoare. Astfel, cursa Blue Air dinspre București Otopeni, programată să aterizeze la 09:10 și cursa Wizz Air dinspre Malmo, programată să aterizeze la 10:15 erau semnalate de către instituție ca având întârzieri cauzate de condițiile meteo nefavorabil, fără a fi precizată ora la care aceste curse ar urma să aterizeze.

Probleme au avut și aeronavele care decolează de la Cluj-Napoca. Cursa Wizz Air spre Bologna a rămas la sol pentru degivrare, chiar dacă trebuia să decoleze la ora 06:50. Afectate au fost și cursele spre București/Otopeni (planificată la ora 07:00), Bari (planificată pentru ora 07:30) și cursa spre Luton (planificată pentru ora 08:00). Toate aceste curse erau marcate la ora 09:00 ca fiind întârziate, fără a fi precizată o estimare a orei la care aceste curse ar urma să decoleze.

Potrivit directorului operațional Iuliu Pop, întârzierile sunt cauzate de executarea procedurilor de degivrare a avioanelor, procedură care durează mai mult din cauza vremii.

Postaţi un comentariu