Trafic aerian record înregistrat pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, în luna august 2014, un trafic aerian record de 129.000 de pasageri, în creştere cu aproape 16% față de aceeași lună a anului 2013.

Totodată numărul de aterizări și decolări a crescut cu aproximativ 9%, comparativ cu luna august 2013.

În primele şase luni ale acestui an pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu „Cluj s-a înregistrat un trafic aerian de 517.000 de pasageri și 5.846 mișcări de aeronave.  Astfel, aeroportul clujean este al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului de pasageri, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Din luna octombrie a acestui an, rețeaua de rute a aeroportului se extinde cu o nouă destinație operată de Wizz Air. Astfel de la 1 octombrie va exista o cursă directă către Nüremberg (Germania). Alte patru destinaţii vor deveni operaţionale până în martie 2015 introduse tot de Wizz Air: Köln (Germania) din 20 decembrie,  Malmö (Suedia) şi Geneva (Elveția) din 21 decembrie şi Bari (Italia) din 14 martie 2015.

Începând cu programul de iarnă, din 27 octombrie 2014, o nouă companie aeriană va începe operarea de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Este vorba despre operatorul Eurolot, care va efectua zboruri regulate pe destinația Varșovia, cu posibilități de conexiune pe cursele companiei LOT. Zborurile vor fi operate de luni până sâmbătă, cu o aeronavă Dash 8 Q400.

„Extinderea rețelei de rute și atragerea de noi operatori aerieni sunt unele din obiectivele principale ale aeroportului clujean. De importanță vitală pentru atingerea obiectivelor aeroportului sunt programele de investiții derulate până în prezent”, se arată în comunicatul aeroportului clujean.

Postaţi un comentariu