Toţi oamenii premierului. Consilierii lui Boc, bugetari de lux

Darius Pintilie, Marius Buzea, Cynthia Curt şi Ştefania Ferencz (în sens orar)

Romatsa a angajat, în 2011, doi consilieri ai premierului de atunci, Emil Boc, dintre care unul a fost şoferul acestuia la PDL, cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi competenţa de angajare revenea directorului regiei, potrivit unei informaţii de presă transmise de Guvern şi citată de Mediafax.

Cei doi, Darius Pintilie şi Marius Buzea, au fost angajaţi ca inginer/inspector de specialitate/referent de specialitate/expert în servicii de trafic aerian.

Conform Guvernului, Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc, absolvind Facultatea de Mecanică, iar Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL şi ca şi consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare.

Informaţiile sunt prezentate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului efectuat la Romatsa, pentru care Executivul a decis să sesizeze Parchetul, arătând că s-a constatat angajarea la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari.

Guvernul arată că în actele Romatsa se afirmă că cei doi ar fi fost angajaţi în urma unui examen scris deşi din evidenţe rezultă că aceştia nu au intrat în sediul regiei în ziua examenului, ei intrând pentru prima dată în clădirea Romatsa abia la circa un an şi două luni mai târziu de la data la care ar fi avut loc examinarea.

Lucrările acestora nu conţine date privind locul, data, ora examinării sau autorul, fiind doar semnate olograf pe ultima pagină, iar un subiect a fost scris identic de cei doi, cu aceleaşi informaţii şi idei, inclusiv cu aceleaşi greşeli de punctuaţie.

Darius Pintilie a fost încadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10%, ca şi Marius Buzea, ulterior majorat la 11.777 lei, ei fiind încadraţi direct pe funcţii de Expert I, alţi angajaţi cu experienţă de 3-15 ani având un salariu mai mic.

O altă concluzie este că, în perioada martie 2011-mai 2012, cei doi au fost angajaţi în acelaşi timp în două structuri publice, respeciv la Guvern şi Romatsa, deşi prima intrare în sediul Romatsa a fost în mai 2012, tot atunci fiind redactate şi documentele pentru legitimaţia de acces., inspectorii guvernamentali arătând astfe că, cu certitudine, cei doi nu au fost prezenţi la locul de muncă de la Romatsa în acest interval, fiind însă atestată în acte, necorespunzător adevărului, prezenţa lor la serviciu.

Datele Romatsa mai relevă că în perioada martie 2011 – „31 decembrie 2013”, Darius Pintilie a încasat un venit brut total de 542.211 lei, din care 195.627 lei în perioada martie 2011-30 aprilie 2012, când nu a fost la serviciu, şi de prime de vacanţă de 64.104 lei, iar Darius Buzea a încasat 526.024 lei brut, din care 220.523 lei pentru perioada când nu a fost la serviciu, plus prime de vacanţă de 62.172 lei.

Darius Pintilie şi Marius Buzea nu sunt singurii consilieri ai lui Emil Boc care au avut parte de o carieră fulminantă imediat după ce l-au urmat pe primarul Clujului la Bucureşti, când a fost numit premier. Printre aceştia se numără Cynthia-Carmen Curt, fost consul general al României la Barcelona şi fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate sau Ştefania Ferencz, membră în numeroase consilii de administraţie ale unor instituţii de stat, dar şi angajată a Autorităţii de Supraveghere Financiară şi fost comisar al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

2 Comentarii

  1. clujean spune:

    in timpul asta, piticul tuna si fulgera impotriva bugetarilor de rand, platiti mizerabil

  2. PNListi de lux spune:

    Darius Pintilie nu a primit inca ce merita, asteptam sa ii dea afara si sa dea salariile nesimtite inapoi. Condamnat la inchisoare cu suspendare imca ia 100 de milioane lei vechi salar si prime de mii de euro http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000259510&id_inst=302
    Si bossul pilelor http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000587854&id_inst=299

Postaţi un comentariu