Top 3 destinații de iarnă din România, văzute din Vest

Ice Hotel Bâlea Lac

România a început în acest an să fie tot mai des amintită de presa și ghidurile internaționale de călătorii ca o destinație demnă de luat în considerare. Lonely Planet a nominalizat România în Top 10 destinații accesibile financiar în 20015, iar Fodor’s a inclus-o pe lista celor 25 de destinații pe care le recomandă anul viitor.

Țara noastră a continuat să „puncteze” și ca destinațiede iarnă, locuri din România începând să apară ca variante „exotice” pentru destinațiile europene clasice, precum cele din Alpi. Iată o selecție a destinațiilor de iarnă din România recomandate publicului occidental. (Fotografii Flickr, licență Creative Commons)

The Guardian: Ice Hotel Bâlea Lac

Prestigiosul cotidian britanic „The Guardian” a indicat o călătorie în Transilvania, cu cazarea la hotelul de gheață, de la Bâlea Lac, ca fiind printre cele mai interesante excursii hibernale în acest sezon, pentru care pot opta englezii.

„Să călătorești prin Transilvania, iarna, având în fundal Carpații, castelele gotice, satele săsești și căruțele trase de cai, te face să te simți ca și când ai fi în paginile unei cărți cu imagini. Și chiar așa și este, chiar dacă este vorba de una cu un vampir care suge sângele, fiindcă aceasta este țara lui Dracula. Se pare că Bram Stoker, când l-a creat pe celebrul conte s-a inspirat din personalitatea lui Vlad Țepeș, un domnitor care s-a născut în orașul medieval Sighișoara, care trebuie să fie una dintre opririle excursiei. Altă oprire este la castelul său de la Bran (în realitate acesta nu a fost niciodată proprietatea lui Vlad Țepeș – n.r.), ridicat în vârful unei stânci de 60 de metri, cu turnuri impozante și turnulețe de basm. Între aceste două vizite cu atmosferă gotică, veți sta la Ice Hotel din stațiunea Bâlea Lac, care ste reconstruit în fiecare an, cu gheață din lac. Paturile sunt făcute gheață dar transformate într-un spațiu confortabil, cu ajutorul unor straturi multiple de saltele, blănuri, pături și saci de dormit. Nu uitați însă usturoiul!”, scriu redactorii de la secțiunea de travel ai cotidianului

În selecția făcută de The Guardian, mai figurează excursii la mănăstirea de origine a rasei Saint Bernard, în Austria, cazarea într-un iglu, în Alpii francezi, sau într-un bulgăre uriaș de zăpadăm în Suedia.

Să călătorești prin Transilvania, iarna, având în fundal Carpații, castelele gotice, satele săsești și căruțele trase de cai, te face să te simți ca și când ai fi în paginile unei cărți cu imagini.

 

USA Today: București

Bucureștiul a fost inclus de alt cotidian prestigios, de data aceasta de peste Ocean, USA Today, pe lista celor mai bune cinci destinații din lume care nu sunt aglomerate în sezonul de iarnă. „Bucureștiul a ajuns și pe lista noastră a celor zece locuri unde trebuie să mergi cât sunt încă ieftine. Niciodată nu este foarte scump să vezi Bucureștiul, dacă îl compari cu alte mari orașe ale Europei. Dar, este chiar mai accesibil să-l vizitezi în timpul iernii. De la costul zborurilor și până la prețurile la hoteluri, preșurile scad accentuat, odată cu temperatura. În această iarnă, pueți ajunge de la New York la București cu doar 724 de dolari (dus-întors), cu escală la Istanbul. Hoteluri sunt și ele mai ieftine, desigur. La Hotel Cristina, cel mai bine cotat hotel, conform TripAdvisor, prețurile sunt cele mai ieftine în timpul lunilor de iarnă”, scrie USA Today.

12193942626_4785b216cc_o

București, iarna

 

Alături de București, în acest top mai figurează Islanda, Philadephia, Denver și Parcul Național Banff.

Niciodată nu este foarte scump să vezi Bucureștiul, dacă îl compari cu alte mari orașe ale Europei. Dar, este chiar mai accesibil să-l vizitezi în timpul iernii.

El Mundo: Piața de Crăciun din Sibiu

Cotidianul spaniol El Mundo a publicat recent, pe un portal de turism asociat, un articol în care recomandă șapte orașe din lumea întreagă ce merită vizitate în această perioadă a anului datorită piețelor de Crăciun. Pe lista de recomandări este menționată, sub titlul „Cel mai festiv loc din Transilvania” și Piața de Crăciun din Sibiu.

„Sibiul este un oraș din România locuit, mult timp, de o populație majoritar germanică. Principala atracție turistică este centrul vechi al orașului, cu cele trei piețe interconectate și clădiri ce îmbină perfect trei stiluri arhitectonice diferite: romantic, baroc și renascentist. La târgul de Crăciun din Sibiu vin meșteri populari din toată țara pentru a-și vinde alimentele și produsele tradiționale. Iar cei mici se pot distra plimbându-se cu un trenuleț sau patinând pe gheață”, scriu jurnaliștii de la portalul de călătorii al cotidianului El Mundo.

Sibiu

Sibiu

Celelalte târguri de Crăciun recomandate de El Mundo sunt cele din Dresda, Germania; Londra, Marea Britanie; Osaka, Japonia; Darwin, Australia; Dubai, Emiratele Arabe Unite și Nuremberg, Germania.

La târgul de Crăciun din Sibiu vin meșteri populari din toată țara pentru a-și vinde alimentele și produsele tradiționale

Postaţi un comentariu