Thermomix a deschis la Cluj primul studio de bucătărie, casa robotului cu care oricine poate fi chef

Liviu Balint a făcut o demonstrație cu Thermomix la evenimentul de lansare al Studioului de Bucătărie
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Thermomix România a inaugurat joi, la Cluj-Napoca, în premieră pentru România, primul studio de prezentare a robotului de bucătărie Thermomix, un aparat profesional de mare finețe dedicat atât bucătarilor amatori, cât și chefilor care lucrează în bucătării profesionale. Studioul inaugurat la Cluj-Napoca este un showroom atipic, amenajat ca o bucătărie, în care potențialii clienți pot testat robotul Thermomix, în timp ce clienții fideli pot primi consultanță specializată pentru folosirea produsului și pot participa la cursuri și demonstrații de gătit alături de profesioniști precum chef Liviu Balint, care a făcut câteva demonstrații culinare și la evenimentul de lansare a studioului Thermomix.

Studioul de bucătărie Thermomix este cel de-al treilea spațiu de prezentare a robotului în România, după cele din Brașov și București. Amenajat ca o bucătărie modernă, casa Thermomix are ca vedetă robotul TM 5, un produs realizat de către firma-mamă Vorwerk după o investiție de peste 250 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare. Thermomix cumulează funcțiile a 12 aparate de bucătărie într-o unitate compactă simplu de utilizat de către cei care vor să gătească rapid și sănătos chiar și trei feluri de mâncare în același timp. Thermomix mixează, pasează, pulverizează, toacă, macină, cântărește, rade, fierbe, frământă, gătește în aburi, prepară lapte de soia, face unt de casă, prepară în bain-marie, poate prepara spume și creme, sosuri, înghețată și multe altele, totul în doar câteva minute în care utilizatorul trebuie doar să apese câteva taste de pe display-ul cu touch screen.

„Thermomix este primul aparat de bucătărie care gătește termic. În plus, controlează temeperatura de la 37 la 120 de grade în incremente de câte cinci grade Celsius. Sunt anumiți pași de temperatură unde incrementele sunt nu de cinci grade, ci de trei grade. De exemplu, avem temperaturile de fierbere, unde putem crește temperatura de la 95 și apoi 98 de grade. Evident, există copii pe piață, unele chiar grosolane, dar originalul rămâne”, explică Hollinek Zsolt, directorul HKL Trade România, distribuitor oficial al Thermomix.

Cipul se atașează magnetic pe robot și conține peste 200 de rețete

Thermomix, dincolo de a fi un foarte bun bucătar, este și o demonstrație de forță a tehnologiei. Produsul dispune de un cip care prin funcția de Guided Cooking permite oricărei persoane să gătească apăsând doar câteva taste. Cine nu se descurcă cu partea tehnică sau are nedumeriri cu privire la o rețetă, poate beneficia gratuit de consultanța unor bucătari profesioniști, direct în studioul Thermomix.

„Cipul de rețete are toate rețetele din cartea de bază, adică aproximativ 200 de rețete. Thermomix are și funcția de Guided Cooking, care face ca orice persoană, indiferent de vârstă, atâta timp cât știe să citească, apasă doar câteva butoane de „next”, și poate să gătească. Thermomix nu este doar un utilaj de gătit, ci vine la pachet cu aceste rețete fără de care ar fi ca un computer fără programe. Cu Thermomix vin și servicii de consultanță. Orice problemă întâmpină, utilizatorul poate apela la consultant, care ajută nu doar pe partea tehnică, ci și pe partea de gătit. Nu cumperi un produs pe care îl plătești și pleci, ci ai suport pe termen lung”, mai spune Hollinek Zsolt.

Aparatul a fost prezentat joi la Cluj de către chef Livu Balint, Brand Ambassador al Thermomix România, care a explicat cum s-a convins că robotul cu care lucrează acum în bucătărie merită să fie privit cu încredere.

„Inițial am fost puțin suspicios să fiu sincer, pentru că prea puține aparate de pe piață reușesc să își facă treaba așa cum sunt specificațiile de pe cutie. Am făcut un test banal pentru a vedea ce poate: un piure de păstrânac. Păstrânacul este foarte ațos și fibros și mi-am spus că dacă iese cum trebuie voi începe să mă documentez și voi încerca și alte rețete. Piureul a ieșit mai bine decât mă așteptam și era practic ca tras la sită când l-am scos din Thermomix. De atunci i-am acordat încredere și l-am folosit la multe alte rețete. În prezent îl utilizez foarte mult în bucătărie pentru că îmi ușurează foarte mult munca”, a spus Liviu Balint, care la evenimentul de prezentare a folosit Thermomix pentru a prepara o limonadă în doar șapte secunde, înghețată de casă, unt de casă și lapte de caju.

Chef Balint spune că robotul Thermomix este un ajutor ideal atât pentru bucătăriile profesionale, cât și pentru cei care gătesc de plăcere, acasă.

„Acest aparat se adresează în primul rând pasionaților de gastronomie, dar poate fi folosit în bucătăriile tradiționale pentru lucruri de finețe. Având în vedere că motorul are o turație foarte mare, nu oxidează. L-aș recomanda și bucătarilor profesioniști. Merită să îl încerce”, crede brand ambassadorul Thermomix.

Studioul Thermomix este primul de acest fel din România și devine al treilea punct de lucru al companiei.

„Magazin este impropriu spus. Avem aici un studio de bucătărie. Oricine trece pe stradă și îl vede, poate intra, să ceară informații și să cumpere. Este primul concept de acest fel din România. Noi avem sediul la Brașov, dar acolo nu avem spațiu cu expunere stradală și am ales Clujul pentru că avem o slăbiciune pentru acest oraș”, explică Hollinek Zsolt, directorul HKL Trade România, distribuitor oficial al Thermomix.

Studioul de prezentare al Thermomix se află în Cluj-Napoca, pe strada Decebal, la numărul 22.

Postaţi un comentariu