Techsylvania aduce la Cluj reprezentanți ai NASA, Twitter, Facebook sau Sound Cloud

Imagine din timpul unui hackathon Techsylvania

Cercetători ai NASA, oameni de știință, experți în comunicare sau manageri de companii renumite și fonduri de investiții din întreaga lume vor fi prezenți la Cluj-Napoca, în perioada 21-24 mai, în cadrul conferinței de IT Techsylvania, care în primele două zile va avea programat și un maraton de programare în scopul dezvoltării de noi aplicații.

Evenimentul se va desfăşura, la Casa de cultură a Studenţilor din Cluj napoca, şi va include, pe lângă conferințe, un maraton de programare în IT și mai multe workshop-uri pe aceeași tematică.

Printre speakerii evenimentului se numără și Tim Draper, co-fondator și managing partner al fondului de investiții Draper Fisher Jurvetso, care deține fonduri în valoare de peste 3, 5 miliarde de dolari. Tim Draper este de asemenea cunoscut pentru crearea unei universități ce îi poartă numele (Draper University of Heroes) și care se află în San Mateo, California. Investitorul va împărtăși în cadrul conferinței Techsylvania informații cu privire la provocările întâmpinate în demersul său profesional.

În cadrul conferinței va vorbi și Ioana Cozmuța, manager al departamentului de cercetare pe inovație si microgravitație la NASA, dar și profesorul Mark Post, care a dezvoltat primul hamburger cu carne de vită produsă artificial în laborator și a primit investiție de la unul dintre co-fondatorii Google, fiind un foarte cunoscut cercetător în domeniul celulelor stem. Pe scena Techsylvania vor urca de asemenea, manageri și oameni din condecerea unor companii importante la nivel mondial precum Twitter, Soundcloud, Facebook sau Prezi.

Techsylvania va avea în program și un hackathon, în cadrul căruia dezvoltatorii software își vor putea testa abilitățile de programare, dar și creativitatea. Aceștia vor lucra la dezvoltarea de aplicații pentru drone DJI sau Parrot, dispozitive de realitate virtuală precum Oculus Rift sau Merge VR sau ceasuri inteligente .

130 de programatori vor concura pentru premii constând în gadgeturi de la Vector Watch, Parrot, Alcatel, Pebble, Merge VR, Leap Motion si Misfit, dar și o invitație exclusivă la programul de pre-accelerare găzduit de Young Leaders Club, precum și mentorat business din partea organizației Founders Forum din Londra.

În cadrul Techsylvania, aflat în 2016 la cea de-a treia ediție, vor fi organizate workshop-uri tematice și o competiție de pitching la finalul căreia cel mai promițător startup va fi premiat cu o excursie în Silicon Valley.

 

Postaţi un comentariu