Suspiciuni de febră tifoidă la Cluj

O pacientă în vârstă de 35 de ani a Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este suspectă de febră tifoidă, întrucât femeia a călătorit recent în Thailanda. Medicii au dorit să se asigure că femeia nu are probleme de sănătate, astfel că analizele sale au fost transmise la Institutul Cantacuzino din București, care va stabili dacă femeia suferă sau nu de această boală. Rezultatele vor sosi la începutul săptămânii viitoare.

„Pot confirma că este vorba doar despre o suspiciune. Așteptăm rezultate de la București”, a declarat Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Potrivit medicilor, starea pacientei este bună. „Nu este confirmată febra tifoidă. Pacienta a călătorit în Thailanda, țară cu risc pentru febra tifoidă și suntem obligați să excludem această infecție. Probele sunt trimise la Institutul Cantacuzino și în acest moment sunt în lucru. Starea pacientei este bună”, a explicat pentru News.ro dr. Monica Muntean, manager al Spitalului Clinic  de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Ultimul caz de febră tifoidă a fost înregistrat la Cluj în anii`70.

Simptomele febrei tifoide sunt: creșterea treptată a febrei, durerile abdominale,  constipația și scăderea ratei pulsului. Netratată, boala poate fi mortală.

Postaţi un comentariu