Superstarul Jessie J vine la Electric Castle 2018

Artista britanică Jessie J și-a confirmat prezența în România odată cu cea de-a 6‑a ediție a festivalului de la Castelul Banffy, ce va avea loc între 18 și 22 iulie. Alături de ea, la festival vor mai ajunge printre alții și  Mura Masa, Excision, Groove Armada și Richie Hawtin.

Jessie J a debitat în 2010 cu „Do It Like a Dude”, o piesă pe care o scrisese pentru Rihanna, dar pe care casa de discuri decide să o lanseze având-o pe ea ca solistă. A fost primul ei single, primul No 1 și prima piesă care a transformat-o pe Jessie J în prima artistă britanică ce a reușit performanța să aibă șase piese de pe același album în Top 10 UK.

Succesul ei muzical, demonstrat atât prin propriile performanțe în topurile internaționale, cu piese precum „Bang bang” sau „Price tag”,  cât și prin hit-urile pe care le-a compus pentru alte celebrități, e dublat de succesul în televiziune și o mare dedicare către cauzele umanitare.

Dublu nominalizat la Grammy și proaspăt confirmat la EC6 pentru primul său concert din România, Mura Masa este parte din tânăra generație de muzicieni care a crescut având acces la muzică din toate colțurile lumii, iar acest lucru se simte puternic în creațiile lui. Fiecare piesă este gândită individual, colaborările cu staruri precum ASAP Rocky, Stormzy, Charli XCX sună foarte diferit, dar toate sunt foarte bine lucrate, ceea ce le-a și permis să ajungă în vârfurile clasamentelor din UK și US! Anul trecut, Mura Masa și-a lansat mult așteptatul album de debut, cel pentru care a și primit nominalizările pentru Best Electronic Album și Best Recording Package la Grammy Awards.

Unul dintre cei mai buni artiști din zona DubStep la ora actuală, Jeff Abel aka Excision, va marca și el la Electric Castle 6 prima sa experiență românească. Show-urile sale sunt la fel de dure precum numele de scenă ales, cu o combinație de muzică, video și lumini ce creează experiențe foarte puternice și memorabile. „The Paradox” este cea de-a treia producție audio-video produsă de Excision și implică o instalație gândită de la zero chiar de artist, care va aduce acest show și la Electric Castle. 

La EC 2018 ajunge și The Bloody Beetroots, artistul italian iubitor de muzică punk și electronic care, deși are unul din cele mai progresive stiluri, își compune încă piesele pe chitară clasică și pian. Și asta pare să funcționeze pentru piesele lansate cu Steve Aoki, Paul McCartney sau Tommy Lee. Tot din categoria celor cărora nu le este frică să pornească de la stiluri „clasice” pentru a ajunge la muzică electronică, St. Germain a reușit să convingă milioane de oameni din întreaga lume să-i cumpere albumele, care sunt o combinație de house și nu-jazz. 

De trei ori câștigător al DJ Awards, Richie Hawtin face parte din avangarda muzicii electronice. A produs propria revoluție în stilul techno, a descoperit și a promovat tinere talente, devenite în prezent superstaruri. De-a lungul celor trei decenii de carieră, a apelat la mai multe nume de scenă, cel mai cunoscut fiind Plastikman, și este probabil singurul DJ ce se poate lăuda că a fost „expus” la Guggenheim New York, muzeu pentru care a creat un obelisc din LED-uri, cu muzică special compusă de el. De asemenea duo-ul Groove Armada a confirmat prezența pentru ediția din iulie a festivalului.

„Futurehouse” e stilul care-l definește pe Tchami, DJ-ul francez ce își găsește timp ca, pe lângă propriile concerte, să producă muzică pentru Lady Gaga și alte figuri ale muzicii pop.

Nothing But Thieves, Broken Machine, Son Lux, MúmKensingtonThe Last International, Bakermat, Shiba San, DigitalismThe Little Big, Subcarpați, Petre Inspirescu, Otherside și Vița de Vie revin în festival, în timp ce Raresh, OCS, Vunk, Kryptonite Sparks și Class cântă pentru întâia dată la Bonțida. Lista completă a artiștilor poate fi descoperită pe www.electricastle.com, site-ul de pe care pot fi cumpărate și abonamentele pentru ediția din vară. Pentru o singură zi, în 1 martie, abonamentele pot fi achiziționate doar cu un card Mastercard la prețul de 399 de lei. După această dată, abonamentele rămân în vânzare la prețul de 429 de lei.

Postaţi un comentariu