Succes clujean la Premiile Central European Startup: Platforma clujenilor de la MIRA Rehab și antreprenoarea Melania Galea, printre premianți

Clujeanca Melania Galea a câștigat joi seara, la Viena, premiul Most Influential Woman (Cea mai influentă femeie antreprenor) în cadrul ediției internaționale a Central European Startup Awards, eveniment adresat comunității startup-urilor pe plan regional. De asemenea, platforma software MIRA Rehab-Medical Interactive Recovery Assistant, dezvoltată la Cluj, a primit premiul pentru Best Social Impact Startup (Startup-ul cu cel mai mare impact social). Un alt premiu acordat României a fost cel pentru startup-ul Hub onezero din Brașov, nominalizat la categoria Best Coworking Space 2015 care a câștigat premiul People’s choice.

Hub Onezero (Brașov), Onyx Beacon (Cluj), Mira Rehab (Cluj), Moqups (Cluj) şi Symme 3d (Timișoara) au fost cele cinci startupuri românești care au ajuns în finala CESA 2015, după ce au câștigat competiția națională, alături de Melania Galea care fost nominalizată la categoria Most Influential Women.

Scopul Central European Startup Awards, organizație non-profit fondată în 2013, este de a inspira, stimula și recunoaște realizările din domeniul antreprenorial, dar și de a conecta comunități, dezvoltatori, investitori și ecosisteme de creație și inovație din Europa și de a se focusa nu doar pe hub-uri globale precum San Francisco Bay Area, Londra sau Berlin, ci pe startupuri, fondatori, investitori, servicii, dezvoltare și design, din țări precum Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Serbia, România și Bulgaria.

Premiile acordate anual sunt: Best Cloud/Data Application, Best Coworking Space, Best FinTech Startup, Best Investor, Best Social Impact Startup, Best User Experience, Most Influential Woman, Startup Of The Year.

Melania Galea

Melania Galea a câștigat în luna septembrie categoria Most Influential Woman și în cadrul ediției naționale a Central European Startup Awards, astfel ajungând în competiția internațională. Aplicația Catwalk15, la dezvoltarea căreia a contribuit alături de alți doi clujeni, Mark Filipaș și Andi Oltean s-a impus deja în rândul comunității de fashion din țară și nu numai.

Citiți mai multe despre Melania Galea în interviul din seria Tinerii Clujului realizat de Transilvania Reporter:

Tinerii Clujului/Melania Galea, antreprenor: Îmi doresc un Cluj cu expunere mai mare la investitori străini

MIRA Rehab

Alina Călin, Andrei Cantea, Cosmin Mihaiu şi Andrei Dascălu sunt patru tineri români din Cluj care au avut o idee inovatoare pe care au transformat-o într-o afacere. Medical Interactive Recovery Assistant, MIRA, este o platforma software medicală care ajută la recuperarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Este proiectat să ofere o metodă mai ușoară și distractivă pacienților care necesită kinetoterapie. Programul transformă exercițiile tradiționale în jocuri video și determină pacienții să exerseze corect, în timp ce sunt monitorizați cât de bine exersează.

Hub onezero

Onezero este un incubator de afaceri în industria creativă, care oferă spaţiu comun de lucru, conexiune permanentă la Internet, mentorat şi facilitează accesul pe piețele externe. Iniţiativa aparţine Asociației TDM2000.

Postaţi un comentariu