Studenți UBB, premiați la Competiția Internațională „Youth Innovation Competition on Global Governance”

Foto: www.avocatura.com

O echipă de studenţi din anul al III-lea de la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a participat, sub numele de BBU Law RO, la Competiţia Internaţională „Youth Innovation Competition on Global Governance”, care s-a desfășurat în perioada 7-11 iulie 2017, în Astana, Kazakhstan, fiind găzduită de Nazarbayev University.

Cei trei studenți clujeni, Călin-Ioan Rus, Dorin-Lucian Giurgi și George-Cristian Ioan, coordonați de lect. dr. Veronica Rebreanu, au reușit să obțină rezultate remarcabile în cadrul competiției.

Premiul pentru Best Performance Player („cel mai bun parcurs individual“) a fost acordat studentului clujean Călin Rus, în timp ce premiul pentru Most Valuable Project („cel mai valoros proiect din competiție“) a fost acordat studentului Cristian Ioan, în urma elaborării și prezentării unui proiect realizat în cadrul unei echipe internaționale.

Studenții români au concurat cu studenți de la universități prestigioase, precum Harvard University, Imperial College London sau Peking University.

[stextbox id=’custom’]

Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG) este un eveniment global care are ca obiective crearea unui cadru de discuții între tineri, pe teme de interes global, cât și motivarea acestora spre a se dedica rezolvării unor probleme ce privesc guvernarea globală și dezvoltarea durabilă. YICGG a fost lansată în anul 2007 la Universitatea Fudan din Shanghai (China), fiind sponsorizată de United Nations Development Programme (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare).

Competiția este una interdisciplinară, menită să aducă împreună tineri din domenii de studiu cât mai variate (juriști, economiști, politologi, ingineri, sociologi, psihologi, specialiști IT etc.). Aceștia trebuie să dezvolte, într-un termen scurt (trei zile), noi proiecte pe o temă dată, un juriu evaluându-le constant prestația.

Tema YICGG 2017 pentru proiectul celor zece echipe mondiale a fost „Digital Solutions for Affordable Energy” („Soluții digitale pentru o energie accesibilă“).

[/stextbox]

Citiți și: Patru studenţi ai Facultăţii de Drept din Cluj “au pledat” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg

Distribuie:

Postaţi un comentariu