Street Food Festival, Alexandrina și Vița de Vie le urmează „Bun venit!” bobocilor care au ajuns InClujiune

Centrul Cultural Clujean le urează un altfel de „Bun venit!” bobocilor care au ajuns “InClujiune“, după cum se numește evenimentul organizat de acesta, dedicat proaspeților studenți.  

„Timp de patru zile le dedicăm bobocilor o serie de evenimente în campusul Hașdeu, în curțile facultăților, dar și pe strada Mihail Kogălniceanu. Și când spunem evenimente ne referim la discuții, prezentări, concerte, mâncare bună, tururi ghidate, spectacole de teatru și multe alte lucruri pe care Clujul le are pentru ei”, au transmis organizatorii care și-au propus să îi facă pe cei mai noi dintre clujeni să se simtă aici ca acasă.

Iar pentru că noțiunea de „acasă” include și mâncarea bună, pregătită cu mult drag, studenții vor avea parte de un festin extraordinar, în cadrul unei noi ediții Street Food. Astfel, în weekendul 7-8 octombrie, studenții, dar nu numai, se vor putea bucura de deliciile oferite în cadrul festivalului. Standurile cu bunătăți vor fi amenajate pe strada Mihail Kogălniceanu.

„Misiunea InClujiunii este de a celebra Clujul Universitar aducând studenții în prim-planul orașului. Patru universități ale Clujului și aproape treizeci de organizații membre sau colaboratoare ale CCC pornesc acest proiect în acest an, reușind să se completeze într-un program cu concerte, spectacole, ateliere și tururi ghidate, toate cu misiunea de a spune bun venit în Cluj celor mai noi clujeni. Pe termen mediu, ne dorim ca InClujiunea să devină o platformă care să îi adune și activeze pe alumnii Universităților clujene într-o serie de evenimente și proiecte comune de-a lungul anului. În această toamnă facem primul pas în această direcție”, declară Ștefan Teișanu, directorul Centrului Cultural Clujean.

Programul evenimentului cuprinde trei secțiuni: Clujul în Campus, Clujul Studențesc și Descoperă Clujul. Secțiunea Clujul în Campus (5-6 octombrie) aduce în Hașdeu, campusul care reunește studenți ai celor mai multe universități din oraș, întâlniri cu Opera Națională Română, TIFF, Filarmonica Transilvania, Festivalul Internațional de Carte Transilvania și Institutul Francez, precum și o serie de tururi ghidate organizate de Cluj Guided Tours. Activități de zi și standuri de prezentare ale unora dintre cele mai importante organizații culturale ale Clujului îi așteaptă pe studenți în zona special amenajată în inima campusului Hașdeu, iar serile sunt dedicate concertelor și proiecțiilor de film.

Secțiunea Clujul Studențesc (7-8 octombrie) deschide centrul orașului pentru cei mai noi locuitori ai săi, studenții din anul întâi. Strada Mihail Kogălniceanu devine pietonală și găzduiește concerte Vița de Vie, Moonlight Breakfast, Alexandrina și Robin and the Backstabbers, precum și standuri de street food oferite de Street Food Festival și alte activități de zi.

Universitatea Babeș-Bolyai își deschide curtea interioară pentru toți clujenii interesați să o descopere. Curtea găzduiește târgul organizațiilor culturale ale Clujului, în cadrul căruia cei mai importanți operatori culturali ai orașului își prezintă oferta culturală și programele de formare și voluntariat pentru publicul larg.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

5 octombrie – Campus Universitar Hașdeu

15:00 – 18:00 – Tururi ghidate – Cluj Guided Tours, Plecare de la Casa de Cultură a Studenților
16:00 – 17:00 – French Speak Dating avec Pierre et Noémie – Institut Français
17:00 – 18:00 – Întâlnire cu Corina Oproae (Spania) – Festivalul Internațional de Carte Transilvania
18:30 – 19:15 – Concert Ad Libitum Voices – Opera Națională Română
19:30 – 20:15 – Cvintet de suflători – Filarmonica de Stat Transilvania
20:30 – 22:00 – Proiecție de film, „Planeta Petrila” – Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)
12:00 – 22:00 – Standuri: Centrul Cultural Clujean, Bugetare participativă – Primăria Cluj – Napoca, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Organizația Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Institut Français, Fabrica de Pensule, Teatrul Zug și Reactor de creație și experiment, Cercul Întreg

6 octombrie – Campus Universitar Hașdeu

15:00 – 18:00 – Tururi ghidate – Cluj Guided Tours, Plecare de la Casa de Cultură a Studenților
16:00 – 17:00 – French Speak Dating avec Pierre et Noemi – Institut Français
17:00 – 18:00 – Întâlnire cu Petr Borkovec (Republica Cehă) și Mircea Dan Duță (România) – Festivalul Internațional de Carte Transilvania
18:15 – 19:35 – Spectacolul de teatru „Ziua în care papucii mei si-au înghițit limba” – Reactor de creație și experiment
19:45 – 20:45 – Concert Infusion – Jazz in the Park
21:00 – 22:00 – Concert The Kryptonite Sparks
12:00 – 22:00 – Standuri: Centrul Cultural Clujean, Bugetare participativă – Primăria Cluj – Napoca, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Organizația Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Fabrica de Pensule, Teatrul Zug și Reactor de creație și experiment, Cercul Întreg, Institut Français

7 octombrie – Strada Mihail Kogălniceanu (în fața Rectoratului UBB)

10:00 – 23:00 – Standuri: Street Food Festival
13:00 – 15:00 – Tururi ghidate – Festivalul In/Out Transylvania Photo Festival
15:00 – 18:00 – Tururi ghidate – Cluj Guided Tours, plecare: Târgul InClujiunii (Curtea Rectoratului UBB)
16:00 – 18:00 – Treasure Hunt – OSUBB
18:15 – 19:00 – Concert Straight from the Bottle
19:15 – 20:30 – Concert Robin and The Backstabbers
20:30 – 22:00 – Concert Moonlight Breakfast

8 octombrie – Strada Mihail Kogălniceanu (în fața Rectoratului UBB)
10:00 – 23:00 – Standuri: Street Food Festival
13:00 – 15:00 – Tururi ghidate – Festivalul In/Out Transylvania Photo Festival
15:00 – 18:00 – Tururi ghidate – Cluj Guided Tours, Plecare: Cetățuie (la cruce)
18:15 – 19:00 – Concert Quantum Drive
19:15 – 20:30 – Concert Alexandrina
20:30 – 22:00 – Concert Vița de Vie

Postaţi un comentariu