Strada Făget va fi complet modernizată. Lucrările încep în 2 septembrie

Strada Făget va intra curând în modernizare, după ce în aceste zile a fost semnat contractul pentru acest obiectiv de investiții. Valoarea contractului este de 10.512.186 de lei la care se adaugă TVA, iar lucrarea va fi realizată de ARL – Strabag.

Primarul Emil Boc a precizat că miercuri, 2 septembrie va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor. Strada Făget va fi modernizată pe tronsonul ce ține de municipiul Cluj-Napoca, pe o lungime de 3.024 m liniari, de la sensul giratoriu – intersecție cu Calea Turzii, până la limita cu comuna Ciurila (după vila Tușa).
Proiectul cuprinde modernizarea carosabilului care va avea o lățime de 7 metri și modernizarea trotuarelor care vor avea o lățime de 1 metru pe fiecare parte.

De asemenea, va fi realizată o pistă de biciclete cu dublu sens, pe partea stângă – sensul de mers dinspre Calea Turzii înspre limita cu Comuna Ciurila. Aceasta va avea o lățime de 2, 2 metri și va fi realizată cu asfalt roșu, pentru o mai bună vizibilitate.
Proiectul cuprinde consolidări și ziduri de sprijin pentru zonele cu alunecări, realizarea canalizării menajere și pluviale, modernizarea iluminatului public – stâlpi noi cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, dar și execuția semnalizării rutiere și montarea indicatoarelor.

Ce alte străzi vor fi gata în această toamnă

calea floresti asfalt proaspat

Per lângă lucrările de anvergură de pe mai multe străzi din centru, cuprinse în două proiecte pe bani europeni, primăria continuă și lucrări din bugetul propriu. De exemplu, săptămâna trecută au început lucrările de modernizare pe Calea Florești. ”Până în data de 4 septembrie va fi finalizat tronsonul de la Podul Calvaria la Magazinul Bila. Tronsonul de la Magazinul Bila până la Nodul N va fi terminat până la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, strada Fericirii va fi asfaltată complet până în 4 septembrie, iar strada Fundătura până în 1 octombrie 2015. Până în 5 septembrie se vor finaliza și lucrările de amenajare a drumului Sopor. Lucrările nu fac parte din cadrul proiectelor europene și se realizează de către RADP Cluj”, a precizat primarul Emil Boc.

Postaţi un comentariu