Start-up-ul care a revoluționat medicina, premiat la finala națională a Global Startup Awards

 

Finala națională a competiției Global Startup Awards a avut loc în seara zilei de 7 noiembrie la Impact Hub Cluj-Napoca. Peste 150 de invitați au participat la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate antreprenoriatului din România , în cadrul căruia 12 startup-uri românești, dintr-un total de peste 200 de entități nominalizate, au fost premiate și „trimise” la faza europeană regională a competiției.

În cadrul competiției, în care au existat peste 200 de nominalizări la 12 categorii, premiul pentru „Startup-ul românesc al anului 2016” a fost câștigat de către Mira Rehab, o companie de software din Cluj-Napoca care a revoluționat lumea medicală cu ajutorul unei aplicații care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii. Mira Rehab are patru membri fondatori (Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu și Cosmin Mihaiu).

Aplicația celor patru tineri este destinată terapiei, care astfel este realizată prin exerciții fizice și jocuri video distractive. Pacientul trebuie doar să stea în fața unui monitor și să execute mișcările recomandate de medic.Daca se mișcă greșit, programul îi atrage atenția, iar exerciții pot fi evaluate de către specialist folosind un calculator sau de pe telefon. Aplicația se adaptează în funcție de nevoile fiecărui pacient, vârsta nefiind un impediment în utilizarea sistemului, folosit deja la clinici din SUA, UK, Germania, România, Turcia, Israel, India, Pakistan. În România, se găsește în clinici din București, Brașov, Cluj și Alba Iulia.

Ceilalți 11 câștigători sunt:

Investor of the year: 3TS Catalyst Romania

Best IoT Startup by GE: Vector Watch

Most Influential Woman by SAP: Cristiana Bogățeanu

Best Coworking Space: Nod Makerspace

Best Early Stage Startup, proudly supported in Romania by Startarium: Pony Car Sharing

Best Acceleration/Incubation Program by Infobip: Spherik Accelerator

Best Social Impact Startup, proudly supported in Romania by Uber: Axosuits

Best Indie Game Developer by MITO: Angry Mob Games

Best AI/Chatbot Solution: UIPath

Best Fintech: Mobilpay Wallet

Best User Experience:  Hipmenu

 

Câștigătorii au fost aleși în urma unei jurizări realizate de profesioniști din mediul de business dar și de către publicul larg. Startup-urile premiate în etapa națională sunt calificate pentru competiția regională Central European Startup Awards, care va avea loc pe data de 1 decembrie, la Ljubliana, Slovenia.

“Startarium este alături de antreprenorii români încă din primele etape de dezvoltare ale business-ului lor. Ne bucurăm să susținem inițiative care recompensează și promovează startup-urile valoroase”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub, inițiatorul proiectului Startarium.

“Competiția națională din acest an a Global Startup Awards a evidentiat efervescența și potențialul de dezvoltare al ecosistemului antreprenorial din România. Felicităm toate startup-urile câștigătoare și le dorim mult succes în etapa regională!”, a declarat Hajnalka Bessenyei, director Impact Hub Cluj-Napoca.

“Startup-urile românesti premiate la finala națională a competiției Global Startup Awards au toate șansele să ajungă povești de succes internaționale. Vom fi mereu aici să susținem spiritul antreprenorial și inovația, valori care ne definesc”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Impact Hub Cluj-Napoca este partenerul uneia dintre cele mai prestigioase competiții internaționale dedicate startup-urilor. Lansat în 2012, programul Global Startup Awards premiază startup-uri tech relevante din 25 de țări. Fiecare etapă națională se concentrează pe a nominaliza și a premia cele mai bune startup-uri cu o vechime de maxim 5 ani dar și ecosistemul local care le susține. În același timp, participarea la aceste evenimente amplifică numărul de oportunități existente, facilitând interacțiunea între antreprenori și oferind noi perspective de colaborare.

 

Postaţi un comentariu