„Spune povestea locului tău″ și testează timp de două zile viața studențească clujeană

Facultatea de Istorie şi Filosofie, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs, organizează în perioada 13 – 14 mai 2016, concursul de istorie „Spune povestea locului tău″,  pentru liceenii din judeţele: Cluj, Alba, Mureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare.

Concursul va consta în două probe: redactarea unei lucrări scrise și prezentarea orală a acesteia. Eseurile vor trebui să abordeze o  temă de istorie locală.

Eseurile trebuie trimise până la data de 24 aprilie la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com, cu subiectul „Concurs pentru liceeni” și menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană). Susținerea orală se va realiza pe echipe de câte maximum două persoane sau individual. Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru două zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative, precum: workshop „Ce înseamnă să fii istoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului.

Competiția „Spune povestea locului tău” își propune diseminarea subiectelor ce aparțin  disciplinei istoriei si  istoriei locale, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor. Acesta urmărește: promovarea disciplinei istoriei si a istoriei locale, precum şi a posibilităţilor de studiu şi de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor; familiarizarea liceenilor cu metodologia ştiinţifică, cu desfăşurarea unei sesiuni de comunicări, cu prezentarea şi discutarea lucrărilor și promovarea Facultăţii de Istorie şi Filosofie în rândul liceenilor şi familiarizarea elevilor cu viaţa studenţească.

Mai multe detalii, precum şi regulamentul concursului pot fi găsite aici.

Postaţi un comentariu