SprintPoint sau cum să transformăm ideile în produse sau servicii IT

Foto: startup-book.com

Startup Transilvania în colaborare cu Cluj HUB deschid perioada de înscrieri pentru programul de pre­accelerare de afaceri SprintPoint. Acesta se va derula pe perioada a opt săptămâni, începând din data de 3 iunie 2015 și propune un program bazat pe activități diverse de învățare, de la sesiuni de mentorat cu mentori locali și internaționali, la aplicarea în echipă a unor metodologii pentru crearea unui model viabil de afacere.

Perioada de înscriere este deschisă începând de azi, 13 mai, până în data de 29 mai. Înscrierile se pot face aici.

Acest program a fost dezvoltat pentru a oferi acelor startup­uri din domeniile tehnologiei și al IT­ului cunoștiințele, abilitățile, dar și motivația necesară pentru a­și rafina ideea inițială într­un produs  sau serviciu  adaptat  pieței  și  nevoilor  consumatorilor. Condițiile  de  participare  presupun  existența  unei echipe deja formate, din cadrul căreia minim un membru să aibă cunoștiințe tehnice, ideea propusă de startup să aibă deja forma unui produs sau serviciu, și această soluție să fie una scalabilă la nivel de  regiune,   țară  sau  chiar  internațional.  Participarea  în  program  este  gratuită,   dar  echipele  care accesează finanţare, vor ceda către Startup Transilvania un „seed capital”.

Agenda  programului  este  una  variată,   în  care  se  alternează  studiul  modelelor  de  business  cu sesiunile de mentorat, exercițiile pentru pitching și participarea la evenimente relevante din domeniile tech și IT. Metodologiile pe care se bazează curicula sunt Lean Startup și Business Model Canvas.

Activitățile vor avea loc la Cluj HUB şi sunt programate persoanele care au un loc de muncă full time. La finalul celor opt săptămâni de lucru, echipele vor participa la un eveniment de pitching în fața unui juriu format din mentori naționali și internaționali, și vor avea ocazia să prezinte evoluția ideii lor din cadrul  programului  SprintPoint.  Cele  mai  bune  echipe  vor  avea  ocazia  în  toamnă  să  își  continue dezvoltarea  în  cadrul  unui  program  de  accelerare  dedicat  startup­urilor  într­un  stadiu  de maturitate mai crescut.

Startup Transilvania este prima iniţiativă regională de informare, educare, colaborare și formare de rețele care vizează dezvoltarea și finantare de proiecte antreprenoriale din regiunea Transilvania.

Mai multe informaţii despre Startup Transilvania aici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu