Sportivul paralimpic Alexandru Bologa, premiat pentru performanța de la Rio

eepurl.com

Sportivul Alexandru Bologa a fost premiat astăzi de autoritățile județene pentru medalia de bronz obţinută la Jocurile Paralimpice care au avut loc în acest an la Rio de Janeiro – Brazilia.

Ceremonia de premiere s-a desfășurat în prezența antrenorilor sportivului, Tamas Gergely și Gianina Andreică, precum și a lui Sally Lamont, Președintele Comitetului Paralimpic din România. Alexandru Bologa este primul judokan în totalitate nevăzător din România care a câștigat o medalie la Jocurile Paralimpice.
În cadrul ceremoniei, sportivul Alexandru Bologa a primit din partea forului administrativ judeţean suma de 3.000 lei și i-a fost înmânată și o diplomă de excelență pentru „rezultatele remarcabile înregistrate pe parcursul întregii cariere sportive, rezultate încununate de excepţionala performanţă a obținerii medaliei de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, ediţia 2016”.
„Alex este dovada vie că dizabilitatea, de oricare fel, nu poate sta în calea performanței atunci când motivația, tăria de caracter și ambiția sunt foarte puternice. Practic, el este un exemplu pentru fiecare dintre noi, motiv pentru care am și dorit să facem acest gest simbolic, de recunoaștere şi apreciere din partea comunității acestui județ. Doresc să le mulțumesc cu acest prilej antrenorilor, doamnei Sally Lamont, profesorilor Liceului pentru Deficienţi de Vedere şi tuturor celor care au contribuit la formarea lui Alexandu Bologa ca sportiv şi ca om, pentru faptul că au crezut în el și au reușit să-i influenţeze destinul, consacrându-l drept un model de reuşită în viață şi un învingător”, a declarat Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.
Născut în județul Sălaj, Alexandru Bologa este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi, în acelaşi timp, urmează cursurile şcolii postliceale, învăţând meseria de maseur în cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu