Spitalul Regional de Urgență va fi construit la Cluj

Spitalul Regional de Urgență urmează a fi construit la Cluj, a dat asigurări astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în contextul unor informaţii care au fost vehiculate zilele trecute de presă cum că locaţia acestei investiţii va fi mutată la Bistriţa.

La mijlocul lunii septembrie, Consiliul Județean a finalizat toate demersurile care intrau în atribuțiile sale, referitoare la edificarea acestui important obiectiv medical. ,,Nici un moment nu avea de ce și nu putea să se schimbe locația viitorului Spital Regional de Urgență într-un alt județ decât Clujul. Dincolo de atuurile incontestabile ale Clujului, am fost primii care ne-am îndeplinit obligațiile și am pus la dispoziția Ministerului Sănătății un teren de cca. 14 hectare, cel mai bun ca și amplasare, planeitate și acces la utilități dintre cele trei locații vizate”, a declarat Alin Tișe.

Prin adresa transmisă Ministerului Sănătății în 12 septembrie, Consiliul Județean Cluj reitera faptul că terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea unitate  spitalicească, situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374, are o situație juridică pe deplin clarificată, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instanțelor, nu este grevat de sarcini și nu este închiriat sau concesionat.

Mai exact  Consiliul Județean a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Postaţi un comentariu