Spitalul Regina Maria, de 15 milioane de euro, se deschide în primăvara lui 2018

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria îşi va deschide noul spital de la Cluj în primul trimestru al anului viitor. Este vorba despre primul spital privat cu servicii integrate din oraș, conceput ca o unitate medicală de importanță regională, care va deservi și pacienții din județele limitrofe. Valoarea totală a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro şi este realizat în parteneriat cu omul de afaceri clujean Horia Ciorcilă.

“Clujul devine, pentru Regina Maria, noua capitală a sănătății. Orașul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național; a fost primul oraș în care ne-am extins, la începutul lui 2008, și în care, ulterior, am direcționat cele mai mari bugete de investiții, după București. Bineînțeles, toate aceste lucruri au fost posibile și datorită înaltei pregătiri a medicilor de aici și a calității la care se face medicina în Cluj”, a declarat directorul general, Fady Chreih, care a adăugat că a fost pe şantierul spitalului şi că lucrările se desfăşoară conform graficului.

Noul spital, amplasat pe strada Dorobanţilor, va avea 7 niveluri (din care două subsoluri), 200 de paturi şi 40 de specialităţi medicale şi chirurgicale. “Despre noul spital regional vă pot spune că va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală și că va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obținerea acreditărilor internaționale pentru spitale. Clujul este un oraş extrem de performant din punct de vedere medical, şi-a menţinut reputaţia de a fi un oraş extraordinar din punctul de vedere al competenţelor profesionale la nivel medical, sunt multe competenţe la Cluj care, din punctul meu de vedere, sunt pe primul loc chiar la nivel naţional. Credem că noi nu intrăm cu acest spital ca externi în Cluj pentru că suntem prezenţi în oraş de 9 ani. Spitalul este construit de clujeni. Credem că expertiza medicală e în Cluj, credem că specialităţile medicale sunt la Cluj, profesioniştii pe care i-am angajat la spital sunt din Cluj, ce aducem noi din Bucureşti sunt acreditările internaţionale. Construcţia spitalului porneşte de la premizele unui standard internaţional, de la fluxuri medicale, la îngrijirea pacientului, la modul cum sunt organizate fluxurile interne. Vrem să asigurăm standarde internaţionale în ceea ce înseamnă calitatea actului medical”, a precizat CEO-ul reţelei de sănătate.

300 de locuri de muncă

La viitorul spital vor fi create în primă fază 300 de noi locuri de muncă, urmând ca în viitor să se poată ajunge la un maxim de 500 de angajaţi. „E un spital relevant pentru Regina Maria şi pentru piaţa de servicii medicale din regiune. Clujul ca pol medical atrage numeroşi pacienţi din judeţele limitrofe şi acest spital îşi propune acelaşi lucru. Avem deja 350 de angajaţi în unităţile noastre din Cluj, cu noul spital practic vom dubla numărul, creăm peste 300 de locuri de muncă noi, începând cu anul viitor. Avem deja primii 3 angajaţi, echipa care coordonează proiectul. E un spital al clujenilor, ne aşteptăm ca angajaţii să fie din Cluj sau din zonă. În principiu vom recruta din spitalele de stat. Avem primii 10 chirurgi confirmaţi. Ca sistem de lucru, spitalul va avea un corp al echipei care lucrează numai în Regina Maria şi mă refer aici la personalul sanitar mediu, personalul de conducere şi o echipă multidisciplinară de medici. Restul vor fi colaboratori. Iar ca proporţie, 60% dintre medici vor lucra doar la Regina Maria, 40% colaboratori. În privinţa personalului sanitar mediu, va fi 90% exclusiv la noi şi 10% colaboratori. În total la spital vor fi cam 150 de medici”, a mai spus Fady Chreih.

Construcţia spitalului este finanţată de omul de afaceri Horia Ciorcilă, iar Regina Maria va fi chiriaş în acest spaţiu. “Noi am dorit să fim în centru şi ne-am asumat acest lucru cu tot ce înseamnă, inclusiv traficul. Vom avea şi destule locuri de parcare, cred că undeva la 60, pentru că ştim cât sunt de importante. Dar am ales o locaţie în centru din mai multe motive. Prefer să fiu în centru, pentru că pe Dorobaţilor ajungi destul de repede de oriunde. În plus, în atragerea personalului medical performant contează şi unde e localizat spitalul. Alternativa era să fim undeva la periferie, dar e greu să convingi medicii, personalul medical să meargă în cartiere, departe”, a mai precizat directorul reţelei de sănătate.

Cât priveşte recrutarea de personal acesta este optimist că va găsi la Cluj oamenii necesari, în ciuda lipsei de personal cu care se confruntă, de exemplu, în ultimii ani spitalele de stat. “Sunt optimist pentru că nu suntem noi pe piaţă, lumea medicală ştie ce mediu de lucru bun avem, ce performanţă facem, pentru un profesionist contează şi mediul de lucru, baza materială, cum poate să crească.  Ca salarii trebuie să fim competititvi pe piaţă şi oamenii trebuie cointeresaţi şi din punct de vedere financiar. Având deja angajaţi la Cluj avem grille de salarii, lucruri pe care le includem în pachetele salariale, şi ştim cum trebuie să ne poziţionăm pe partea financiară. Eu mizez însă mult pe partea nefinanciară pe care o oferim, care contează mult pentru profesionişti”, a spus Fady Chreih. 

Ce servicii noi va aduce spitalul

În cei aproape 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, rețeaua de sănătate a realizat investiții de peste 9 milioane de euro. În prezent, Regina Maria Cluj înseamnă 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, 1 centru de medicina muncii și un centru de expertiză în diabet, nutriție și boli metabolice. Noul spital va veni evident cu servicii noi. Spitalul se va întinde pe o suprafață de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulți și copii, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii. “Ne propunem să fim primul spital privat cu servicii integrate din Cluj, ceea ce înseamnă că dorim să oferim clujenilor posibilitatea ca într-un singur loc să beneficieze de servicii medicale integrate. Asta înseamnă un centru de imagistică extrem de performant, un laborator extrem de performant, un ambulatoriu cu consultaţii şi bineînţeles zona de operaţii, spitalizare de zi sau continuă. Ce mai aducem nou, aducem o maternitate extraordinară, o zonă de pediatrie fantastică, atât de spitalizare de zi, cât şi continuă, adică atât chirurgie de copii, cât şi  pediatrie de internare, şi aducem chirurgia adultului, pe diferite specialităţi medicale, totul la standarde internaţionale. Până acum, de exemplu, nu făceam la Cluj operaţii de ortopedie şi vom face în noul spital, nu făceam zona de pediatrie de internări, vom face, nu aveam un centru de imagistică propriu şi acum acesta va exista la spital”, a explicat directorul reţelei de sănătate.

În 2016, 150.000 de pacienți au trecut pragul policlinicilor reţelei din oraș. Tot anul trecut, medicii de la Regina Maria au acordat la Cluj peste 210.000 de consultații și au efectuat peste 420.000 de analize de laborator. Pe zona corporate, Regina Maria are în portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajaților din zonă.

 

[stextbox id=’custom’ caption=’Achiziţii’]În 2017, furnizorul medical privat și-a îmbogățit portofoliul din Cluj cu două noi achiziții: Prompt URG – serviciul de ambulanță privată și îngrijire la domiciliu și laboratorul Santomar OncoDiagnostic – liderul local pe zona de anatomie patologică și citologie. Prompt URG dispune de o flotă de 12 ambulanțe și de o echipă formată din 6 medici, 6 asistenți medicali și 21 de ambulanțieri Laboratorul Santomar OncoDiagnostic are o experiență de aproape 10 ani în Cluj-Napoca și reunește 18 medici specialişti. Tot la Cluj funcţionează, de la începutul acestui an, al doilea call center, regional, al reţelei, având peste 30 de angajaţi. Potrivit datelor statistice, la nivel naţional, 14.000 de pacienţi apelează zilnic call centerul reţelei de sănătate.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu