Spitalul de Recuperare, locul II în topul național la calitatea serviciilor medicale. Institutul Inimii – locul I la curățenie

Mai multe unități medicale clujene au fost evaluate pozitiv  în cadrul celui mai recent Raport de cercetare publicat de Observatorul Român de Sănătate (O.R.S.), organizație a cărei misiune este aceea de a contribui la îmbunătățirea serviciilor de sănătate din România și din sud-estul Europei.

Conform datelor din raportul O.R.S., rezultate din analiza a 122.423 de chestionare de satisfacție aplicate pacienților la externarea din spitalele românești, Spitalul Clinic de Recuperare se situează pe locul 2 în clasamentul unităților sanitare românești din punct de vedere al calității serviciilor medicale oferite în perioada de referință decembrie 2016 – ianuarie 2018. În top 10 a mai intrat și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH), situat pe locul 9. Liderul național este Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași.

La capitolul „Curățenie”, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca s-a clasat pe locul I, Spitalul Clinic de Recuperare, pe 4, IRGH, pe 9, iar Spitalul Municipal “Clujana”, pe 10.

De asemenea, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a fost nominalizat în cadrul acestei cercetări la capitolul „Transparență în oferirea serviciilor medicale”, clasându-se pe locul II.

La polul opus se situează Spitalul CFR, clasat pe locul 10 la capitolul „Rușine”, în care au fost ierarhizate  cele mai mari spitale pentru care părerea şi satisfacţia pacienților nu contează.

1 Comentariu

  1. Terschanszki Gyorgy spune:

    Toată stima și recunoștință pentru menegerul Spitalul de recuperare din Cluj, pentru administrarea și conducerea activității spitalului. Felicitări pentru cadrele medicale care au o pregătire de specialitate deosebit și o dăruire specială pentru tratarea pacienților, urmărirea atentă in timp a evoluției bolnavilor. Datorita acestei ” echipe” de prima mână foarte mulți bolnavi își recapătă starea de sănătate sau se recuperează in vedere activității de zi cu zi. Curățenia fiind pe prim plan în cadrul spitalului se elimină răspândirea infecțiilor și asigură un climat plăcut bolnavilor alături de cadrele medicale.

Postaţi un comentariu