Spitalul Clinic de Boli Infecţioase vrea să atragă 17 milioane de euro pentru modernizarea ambulatoriului integrat

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a vizitat astăzi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Cluj-Napoca, ca să verifice stadiul fizic al lucrărilor de modernizare la clădirile şi spaţiile acestui spital, preluat de forul administrative judeţean în anul 2010.

Am fost profund impresionat de felul în care arată saloanele, secţiile şi laboratoarele acestui spital, motiv pentru care doresc să felicit echipa de conducere a acestui spital, împreună cu întreg colectivul unităţii, pentru implicarea, pasiunea şi profesionalismul deosebit de care dau dovadă în munca lor. În ultimii ani, am investit sume importante în infrastructura şi dotarea Spitalului de Boli Infecţioase, iar acest lucru se vede. Bineînţeles, nu ne vom opri aici, astfel încât, împreună cu domnul manager Ioan Mureşan, vom realiza o prioritizare a investiţiilor pe care intenţionăm să le realizăm, atenţia noastră oprindu-se în special asupra secţiei de copii, a farmaciei, a bazei de tratament dar şi a altor spaţii şi facilităţi care necesită ample lucrări de reabilitare şi modernizare”, a declarat Seplecan.

Din anul 2009 SCBI a preluat fostul Centru Clinic de Diagnostic şi Tratament Cluj din strada Moţilor nr. 19 (actualmente Ambulatoriu Integrat), cel mai mare ambulatoriu de spital din ţară. Anual, la Camera de gardă şi Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase se prezintă aproximativ 30.000 de cazuri dintre care circa 15.000 beneficiază fie de spitalizare continuă, fie de spitalizare de zi, atât pentru adulți cât şi pentru copii.

În ultimii ani, Consiliul Judeţean Cluj a alocat sume însemnate pentru susţinerea procesului de modernizare a unităţii. Numai în cursul anului 2015, Consiliul Judeţean a aprobat finanţarea cu 1.400.000 lei a achiziţionării unui mamograf digital, a unui ecograf multidisciplinar şi a unui spectormetru de masă, la aceste investiţii adăugându-se, bineînţeles, achiziţionarea Computerului tomograf pentru Ambulatorul Integrat, suma totală alocată în acest caz fiind de 1.068.000 lei.

Ca proiecte de viitor, SCBI îşi propune modernizarea blocului alimentar, a lifturilor pentru pacienţi/personal, a bazei de tratament şi a secţiei de copii, costul acestor investiţii fiind de peste 1.500.000 lei.

Şi în ceea ce priveşte Ambulatorul Integrat, Consiliul Judeţean Cluj împreună cu SCBI doreşte implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 17 milioane de euro pentru perioada 2015 – 2020, în vederea modernizării secţiilor şi a celorlalte spaţii administrative.

Postaţi un comentariu