Spitalele din oraș au primit de la primărie aproape 5 milioane de lei

Consilierii locali au alocat astăzi 4,9 milioane de lei pentru 11 spitale din oraș. Banii au fost acordați pentru diverse investiții la marile spitale ale Clujului deși municipalitatea are în subordine doar o singură unitate medicală, spitalul Clujana.

Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a primit 150.000 de lei pentru modernizarea cabinetelor din baza de tratament a ambulatoriului. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a primit o alocare de 539.000 de lei pentru achiziționare de aparatură medicală, mai exact un sistem de chirurgie laparoscopică pediatrică. Pentru Spitalul Clinic de Recuperare s-a aprobat suma de 300.000 de lei destinată achiziționării unui aparat medical de tip Diapulse – generator de câmp electromagnetic cu pulsații de înaltă frecvență. Institutul Oncologic a primit 400.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare și extindere a corpului Farmacie.

Și Institutul Regional de Gatroenterologie și Hepatologie a primit tot 400.000 de lei pentru lucrări de montare și achiziții de instalații ridicat ascensor persoane la Chirurgie III, clădirea nouă. Institutul Inimii beneficiază de o alocare de 260.000 de lei pentru reparații capitale la două lifturi. Este vorba despre liftul folosit pentru transportul pacienților în Clinica de Cardiologie II și liftul pentru transportul pacienților în clădirea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară. Spitalul Clinic Județean de Urgență – SMURD Cluj a primit 200.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru combustibil, piese de schimb, dar și reparații și întreținerea autospecialelor din dotare. Pentru Spitalul Militar de Urgență s-au aprobat 340.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a blocului operator din Secția de Ortopedie. De asemenea, 400.000 de lei primește și Spitalul CFR pentru a cumpăra un ecograf de înaltă performanță.

Dacă la spitalele menționate mai sus banii sunt destinați în special pentru diverse investiții, cei 450.000 de lei alocați pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal sunt pentru cheltuieli de administrare și funcționare. De altfel acest lucru a fost subliniat de consilierul PSD Dan Morar care a spus că solicitarea celor de la Urologie nu este suficient de bine fundamentată, nefiind foarte clar pe ce se vor duce acești bani. ”Cheltuieli de funcționare înseamnă cheltuieli de funcționare, nu e vorba de arierate sau datorii”, a precizat însă directorul Ovidiu Câmpean, din cadrul primăriei.

Cea mai mare sumă de la bugetul local a primit-o Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Este vorba despre 1.485.000 de lei, bani care se vor repartiza pentru diverse lucrări și investiții din clinicile subordonate acestui spital.

 

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu