Sistem de alertă a populației în cazul unor calamități, gata de implementat la Cluj-Napoca

InfoTrafic – Radioul de pe strada ta a transmis în atenția Primăriei municipiului Cluj-Napoca o propunere pentru implementarea în cel mai scurt timp posibil a unui sistem eficient de alertă prin mesaje audio a populației în cazul unor fenomene meteo extreme sau calamități naturale.

Acest sistem este finalizat și poate fi utilizat oricând, fără costuri pentru autoritățile locale, utilizând infrastructura InfoTrafic – Radioul de pe strada ta!, canalul audio outdoor prezent în cele mai aglomerate stații de autobuz din Cluj-Napoca. Pe scurt, în cazul unor urgențe sau fenomene naturale extreme, pot fi difuzate mesaje audio de avertizare pentru cetățeni, prin InfoTrafic. Acest sistem este eficient atât din punct de vedere al costurilor, dar și datorită simplității sale.

Rețeaua InfoTrafic transmite deja în stațiile de autobuz din Cluj-Napoca mesaje și informații de interes public pentru clujeni și a pus la dispoziția Companiei de Transport Public încă din anul 2009 posibilitatea difuzării în regim de urgență a mesajelor referitoare la evenimente din trafic: ambuteiaje, devieri de traseu ale mijloacelor de transport în comun, accidente, întârzieri, lucrări pe carosabil etc.

Sistemul de alertă pentru fenomene meteo extreme sau alte situații excepționale poate fi implementat imediat după avizul favorabil din partea Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

InfoTrafic este o divizie a firmei clujene QSound Soft, care a dezvoltat softul de automatizare radio StudioQ. Acesta este folosit de peste jumătate din stațiile radio din România și poate fi utilizat, de asemenea, pentru implementarea unui sistem de alertă la scară națională. De altfel, QSound Soft a trimis în acest sens propuneri la mai multe instituții – de la Ministerul Educației și cel al Comunicațiilor, până la Institutul Național de Fizică a Pământului și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Primele propuneri în acest sens au fost făcute încă din 2013.

Postaţi un comentariu