Sindicaliştii din administraţie suspendă greva generală care era programată să înceapă marţi

Foto: Dan Bodea

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţată că a suspendat greva generală care urma să înceapă mâine în instituţiile publice din administraţie ca urmare a unei înţelegeri la care s-a ajuns cu vicepremierul Vasile Dîncu.

“Urmare a întâlnirilor de lucru din data de 16.07.2016 si 17.07.2016 dintre dl. Valer Suciu – Preşedinte F.N.S.A. şi dl. Vasile Dîncu – Vicepremier, Ministrul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.),  au fost convenite următoarele. Apreciind că M.D.R.A.P.  lucrează la un proiect important de modernizare şi reformă a administraţiei publice,   F.N.S.A. şi Guvernul României, prin M.D.R.A.P., înţeleg să deschidă un parteneriat pentru: analizarea şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică locală,  analiza, dezbaterea şi promovarea Strategiilor de modernizare a funcţiei publice precum şi Strategia formării profesionale în Administraţia Publică centrală şi locală,  participarea la dezbaterile şi lucrările Comisiei interministeriale pentru redactarea Codului Administrativ şi a Codului de procedură administrativă. Vom analiza împreună efectele negative în scopul corectării sau eliminării unor prevederi din O.U.G. nr. 20/2016 “, se arată într-un comunicat al FNSA.

De asemenea, sindicaliştii au precizat că vor participa la grupurile de lucru ale Guvernului care elaborează Legea pentru salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice pentru ca în acest fel să se ajungă la reducerea discrepanţelor salariale dintre angajaţii din consiliile judeţen şi primării şi celelalte categorii de bugetari.

În privinţa revendicărilor funcţionarilor din administraţia publică locală referitoare la acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, reprezentanţii FNSA vor fi invitaţi să participe la discuţiile cu Ministerul Finanţelor iniţiate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, cu termen de finalitate în luna septembrie 2016.

“Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru M.D.R.A.P. , a asigurat conducerea F.N.S.A. de tot sprijinul pentru ca moderrnizarea administraţiei publice şi recâştigarea demnităţii salariaţilor din administraţia publică să devină un proces accelerat, în care toate deciziile şi strategiile se vor face în cadrul unui parteneriat cu F.N.S.A. şi alte organizaţii reprezentative care activează în acest domeniu. În cazul în care angajamentele Guvernului României din acest acord, precum şi termenele de soluţionare a acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua acţiunile de protest“, se mai arată în comunicatul sindicaliştilor din administraţie.

Postaţi un comentariu